Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

O GUARDIAN ΠΛΕΚΕΙ ΤΟ ΕΓΚΩΜΙΟ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΘΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ
Εξαιρετικά θετικά σχόλια για το ΣΥΡΙΖΑκαι τον πρόεδρο του Αλέξη Τσίπραφιλοξενεί σε δημοσίευμα της η βρετανική εφημερίδα Guardian, η οποία εκτιμά ότι εάν γίνουν εκλογές στην Ελλάδα τον...
Φεβρουάριο ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι σε θέση να σχηματίσει κυβέρνηση.
«Στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πιο δημοφιλές κόμμα, με ένα προβάδισμα 11% από την Νέα Δημοκρατία. Αν οι εκλογές γίνουν πρόωρα το Φεβρουάριο, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι τελικά σε θέση να σχηματίσει κυβέρνηση» αναφέρει ο Guardian.
Το δημοσίευμα, το οποίο επί της ουσίας κάνει ένα αφιέρωμα σε τρία ευρωπαϊκά αριστερά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ σε Ελλάδα, Podemos σε Ισπανία και Ενωμένη Αριστερά σε Σλοβενία) φέρει τίτλο: «Τα νέα αριστερά κόμματα της Ευρώπης μπορεί να κάνουν πραγματικότητα το όνειρο του 1968».
Το δημοσίευμα αρχίζει με μια σκηνή από την ταινία του Κώστα Γαβρά, «Το κεφάλαιο».
Σε ένα οικογενειακό γεύμα, ο διευθύνων σύμβουλος μίας μεγάλης γαλλικής τράπεζας έχει ένα καυγά με τον θείο του, έναν αριστερό του 1968, ο οποίος κατηγορεί τον ανιψιό του για την υπερχρέωση Ευρωπαίων πολιτών και την καταστροφή κρατών.
Ο νεαρός τραπεζίτης απαντά «Μα πρέπει να είσαι χαρούμενος». Ο θείος ρωτάει μπερδεμένος «Γιατί;», «Διότι εκπληρώνω τα παιδικά σου όνειρα». «Τα παιδικά μου όνειρα;» ρωτάει ο θείος.
«Εσείς οι αριστεροί θέλετε διεθνισμό, τον αποκτήσατε. Τα λεφτά δεν γνωρίζουν σύνορα».
Σύμφωνα με τον Guardian, παρότι στις δημοσκοπήσεις τα τρία αυτά κόμματα εμφανίζονται να έχουν πολύ υψηλά ποσοστά, γεγονός που εγείρει ελπίδες για μία αναγκαία αλλαγή στην ευρωπαϊκή πολιτική, υπογραμμίζεται ότι όλα αυτά τα αριστερά κόμμα αντιμετωπίζουν τουλάχιστον δύο σοβαρές προκλήσεις προκειμένου να διατηρήσουν μαζική υποστήριξη.
Η πρώτη συνοψίζεται στο ζήτημα της οργάνωσης.
Όπως αναφέρεται, αν και ξεπήδησαν από κινήματα διαμαρτυρίας, η αυξανόμενη δημοφιλία τους οφείλεται κυρίως στους χαρισματικούς τους ηγέτες.
http://fimotro.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: