Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Πυροβόλησαν αστυνομικούς



Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα επρόκειτο να γίνει η μεταγωγή από το αστυνομικό τμήμα του Μενιδίου στην εισαγγελία του Ρομά που εμβόλισε χθες το πρωί την μηχανή στην οποία επέβαιναν δύο αστυνομικοί. Θυμίζουμε ότι ο ένας από τους δύο τραυματίστηκε θανάσιμα.
Οι αθίγγανοι της περιοχής αποφάσισαν να εμποδίσουν την μεταγωγή και έτσι από νωρίς μαζεύτηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα. Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, επικράτησε ένταση στο σημείο, ωστόσο η αφορμή για ότι ακολούθησε δόθηκε όταν κάποιοι από τους Ρομά που ήταν μαζεμένοι στο σημείο, εκτόξευσαν πέτρες κατά λεωφορείου της ΕΘΕΛ που εκτελούσε τοπικό δρομολόγιο.
Ο οδηγός ειδοποίησε την υπηρεσία του και την αστυνομία. Αστυνομικοί κινήθηκαν προς  στο σημείο για να καταγράψουν το συμβάν.
Οι αθίγγανοι που ωστόσο ο αριθμός τους είχε ξεπεράσει τους 150, επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών με πέτρες. Στο σημείο έφτασαν ενισχύσεις της αστυνομίας. Οι Ρομά άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες 5 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ έχουν τραυματιστεί και μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Ανάμεσά τους, τραυματισμένος, και ο υποδιοικητής του αστυνομικού τμήματος του Μενιδίου.
Πληροφορίες, ανεπιβεβαίωτες, αναφέρουν ότι οι αθίγγανοι προκάλεσαν ζημίες και έκαναν πλιάτσικο σε εμπορικά καταστήματα.
Έχει αναφερθεί επίσης επίθεση στο αστυνομικό τμήμα του Ασπρόπυργου. Δεν επιβεβαιώνεται ακόμα από την αστυνομία.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: