Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

«Όχι» ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση Βενιζέλου για τη διαπραγματευτική ομάδα

Νέα "Εθνική" φτιάχνουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ



 
 



Παράλληλα με τις διεργασίες για τη σύνθεση της κυβέρνησης Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης ανταλάσσουν απόψεις και για τη συγκρότηση της ομάδας που θα διαπραγματευτεί με τους εταίρους μας τους όρους των μνημονίων.

Επικεφαλής θα είναι οι τρεις αρχηγοί οι οποίοι ζήτησαν και από τον Αλέξη Τσίπρα να συμμετάσχει. Ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να συμμετάσχει στην διαπραγματευτική ομάδα για το μνημόνιο.

Ο Αλέξης Τσίπρας απέρριψε την πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου καθώς δεν συμφώνησαν με τον τρόπο που θα δράσει και τα πρόσωπα της εν λόγω ομάδας.

Ουσιαστικά, η Αθήνα θέλει να προλάβει τις πληροφορίες με πηγή το Βερολίνο πως οι δανειστές θα ζητήσουν και την υπογραφή της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι ο Αλέξης Τσίπρας δε θα δώσει καμία υπογραφή, εκτός κι αν έχει συμμετάσχει ο ίδιος στη διαμόρφωση των νέων όρων.

Είναι ένα θέμα το οποίο, σύμφωνα με την Ιπποκράτους, θα φέρει σε δύσκολη θέση τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. "Από την απάντηση που θα δώσει θα φανούν οι προθέσεις τους για το μέλλον" λένε οι επιτελείς του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: