Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Στήριξη της κυβέρνησης χωρίς στελέχη της ΔΗΜΑΡ εισηγήθηκε ο Φ.Κουβέλης

Μόνο πρόσωπα κοινής αποδοχής


Ο Φώτης Κουβέλης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς
Ο Φώτης Κουβέλης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
«Ναι» στην κυβέρνηση, με βάση πάντα προγραμματική συμφωνία, χωρίς τη συμμετοχή κομματικών στελεχών της ΔΗΜΑΡ ή συνεργαζόμενων βουλευτών της, αλλά με συμβολή στην επιλογή φερέγγυων προσώπων, κοινής αποδοχής, εισηγήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες ο Φώτης Κουβέλης στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, η οποία συνεδριάζει με θέμα τις εξελίξεις για τη συγκρότηση κυβέρνησης και τη στάση που θα τηρήσει η Δημοκρατική Αριστερά.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η συζήτηση στην Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων και με επίκεντρο την τοποθέτηση του κ. Κουβέλη. Αξίζει να επισημανθεί ότι δεν είναι λίγες οι παρεμβάσεις που γίνονται με κάθε τρόπο από στελέχη της ΔΗΜΑΡ από όλη την Ελλάδα, που διαφωνούν με την συμμετοχή, προβάλλοντας ότι οι έδρες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επαρκούν για το σχηματισμό κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Νωρίτερα συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, στην οποία ο κ. Κουβέλης ενημέρωνε την ηγετική ομάδα για τις εξελίξεις που έτρεχαν, αφότου παρέδωσε στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά τους όρους του κόμματος για πολιτική συμφωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να διαμορφώνεται πεδίο συμφωνίας, σχετικά με τα εργασιακά ζητήματα αλλά και στο ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης για επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: