Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Τουλάχιστον 17 νεκροί στην Αίγυπτο – πυροβολισμοί στο κέντρο του Καΐρου...


Φόβοι για νέο λουτρό αίματος στην Αίγυπτο, καθώς, όπως μεταδίδουν το BBC και το πρακτορείο Associated Press, δεκάδες πυροβολισμοί ακούγονται στο κέντρο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, όπου πραγματοποιείται μεγάλη πορεία των Αδελφών Μουσουλμάνων.

Η κεντρική πλατεία Ραμσή, όπου ...
κατευθύνονται οι διαδηλωτές έχει αποκλειστεί από τεθωρακισμένα οχήματα του στρατού, αφότου Ένοπλες Δυνάμεις και Αστυνομία έχουν διαμηνύσει πως δεν πρόκειται να ανεχθούν οιαδήποτε παράβαση του νόμου.

Ανταποκριτής του BBC στο Κάιρο αναφέρει πως έχει αντικρίσει πολλά θύματα πυροβολημένα στο κεφάλι, ενώ αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο πρακτορείο Reuters κάνει λόγο για τουλάχιστον 13 πτώματα στο κέντρο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

Για τουλάχιστον 17 νεκρούς σε ολόκληρη τη χώρα κάνουν λόγο κρατικά μέσα ενημέρωσης, καθώς επεισόδια λαμβάνουν χώρα στις πόλεις Νταμιέτα, βόρεια του Καΐρου, και Ισμαϊλίγια στην περιοχή της διώρυγα Σουέζ.

Παράλληλα, πηγές του AP αναφέρουν πως πέντε αστυνομικοί έχουν σκοτωθεί σε συμπλοκές σε ολόκληρη τη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως τα σώματα ασφαλείς έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν πραγματικά, θανατηφόρα πυρά σε περίπτωση επιθέσεων κατά των ιδίων ή κυβερνητικών κτηρίων.

Οι εξελίξεις της Παρασκευής έρχονται στον απόηχο των δριμύτατων επεισοδίων που σημάδεψαν την Αίγυπτο την Τετάρτη, όταν τουλάχιστον 638 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και σχεδόν 4.000 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό του υπουργείου Υγείας...
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: