Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Απέκλεισε το ενδεχόμενο ανασχηματισμού «αυτήν τη στιγμή» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Επιμένει ο Γ.Καρατζαφέρης


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας Παντελής Καψής
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας Παντελής Καψής (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα

Απέρριψε ουσιαστικά ένα από τα προαπαιτούμενα για παραμονή στην κυβέρνηση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρη ο υπουργός Επικρατείας, Π.Καψής, καθώς με δηλώσεις του το πρωί της Τρίτης απέκλεισε το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, λέγοντας: «Το ζήτημα του ανασχηματισμού δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή».

Παράλληλα, χαρακτήρισε «επικίνδυνη» την προκήρυξη εκλογών τώρα και τοποθέτησε χρονικά τις κάλπες τον Απρίλιο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η στήριξη της κυβέρνησης και η προσπάθεια σύνθεσης των αντίθετων απόψεων των τριών κομμάτων που μετέχουν σε αυτήν.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης έχει ζητήσει μείωση κατά τουλάχιστον 25% των μελών της κυβέρνησης, ωστόσο με δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο Π.Καψής απέκλεισε το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, λέγοντας: «Το ζήτημα του ανασχηματισμού δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή».

Από την πλευρά του, ο Γ.Καρατζαφέρης επανέλαβε το πρωί της Τρίτης, μιλώντας στο Ράδιο 9, την άποψη ότι «την όποια διαχείριση των θεμάτων δεν μπορεί να την κάνει μια "πλαδαρή" κυβέρνηση 50 υπουργών, εκ των οποίων, εκείνοι του ΠΑΣΟΚ κάνουν "εξώστη" για εσωκομματικούς λόγους το Υπουργικό Συμβούλιο».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επισήμανε ότι χρειάζεται σοβαρότητα γιατί τις επόμενες 60 ημέρες κρίνεται κυριολεκτικά το μέλλον της Ελλάδας και υπογράμμισε: «Αυτό το πράγμα που υπάρχει σήμερα το βρίσκω εξαιρετικά "χύμα", για να αντιμετωπίσει τη σοβαρότατη απειλή για τη χώρα μας. Δεν θα το δεχθώ. Δεν θα το δεχθώ συμμετέχοντας σε μια τέτοια διαδικασία».

Σε αυτό το πλαίσιο, επανέλαβε τα αιτήματά του για ξεκαθάρισμα της στάσης της ΝΔ, καθώς και για σοβαρή ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος χαρακτήρισε μονόδρομο τη νέα δανειακή σύμβαση.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επανέλαβε το αίτημά του για σύσκεψη των αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.




Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: