Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Διάλειμμα στις συζητήσεις έως τον Ιούλιο «Όλα τα θέματα» τέθηκαν στη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την τρόικα


  (Φωτογραφία:  Icon )

Αθήνα
Μακρά συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είχαν το απόγευμα της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου οι επικεφαλής της τρόικας Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματθίας Μορς (ΕΕ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ). Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, θα υπάρξει ένα διάλειμμα στις συζητήσεις, με την τρόικα να αναχωρεί για το εξωτερικό, πιθανότατα μετά το Eurogroup την προσεχή Πέμπτη, και να επανέρχεται στις αρχές Ιουλίου.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου συμμετείχε στη συνάντηση Σαμαρά-τρόικας, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είπε ότι στη συζήτηση «τέθηκαν όλα τα θέματα», αλλά όχι εκείνο της ΕΡΤ. «Υπήρξε σημαντική πρόοδος. Βέβαια δεν έχουμε τελειώσει, γιατί έχουμε Eurogroup και θα πάω και εγώ και η τρόικα και θα επιστρέψουν» είπε ο κ. Στουρνάρας.
Ερωτηθείς για το εάν θα υπάρξει επαναπρόσληψη των απολυμένων της ΕΡΤ ο κ. Στουρνάρας απέφυγε να απαντήσει και παρέπεμψε στη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών την Τετάρτη. «Θα τα πούμε αύριο» είπε χαρακτηριστικά.

Η συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ήταν προγραμματισμένη, αντίθετα από την αιφνιδιαστική σύσκεψη με τον Γιάννη Στουρνάρα το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών. Στη συνάντηση η τρόικα ενημερώθηκε και για τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών αναφορικά με την ΕΡΤ και για το τι θα ακολουθήσει στο προσεχές διάστημα με την αναδιοργάνωση του φορέα και ειδικά με το προσωπικό του.

Σε συνέχεια των συσκέψεων του Σαββάτου και της Κυριακής εξετάσθηκε εκ νέου τόσο το θέμα του ενιαίου φόρου ακινήτων, όσο και το ζήτημα του ΦΠΑ στην εστίαση. Tο οικονομικό επιτελείο παρουσίασε επίσης στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την εξέλιξη των δαπανών του ΕΟΠΥΥ, αλλά και των δαπανών στα ασφαλιστικά ταμεία.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: