Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Η στρατηγική και η τακτική της σημερινής προέδρου της Βουλής Η Ζωή ιδρύει το δικό της κόμμα!


Η Ζωή Κωνσταντοπούλου φέρεται έτοιμη να ανακοινώσει τον δικό της πολιτικό της φορέα ενώ  απομένει να οριστικοποιηθούν μερικές τελευταίες λεπτομέρειες στις διεργασίες για τη δημιουργία του νέου σχήματος του οποίου θα ηγηθεί.
zoi
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» η πρόεδρος  της Βουλής θα ανακοινώσει την ίδρυση του δικού της κόμματος αμέσως μετά τη θυροκόλληση στη Βουλή του αναμενόμενου προεδρικού διατάγματος διάλυσης της Βουλής και προκήρυξης πρόωρων εκλογών, δηλαδή πιθανότατα αύριο ή την Παρασκευή.
Η κ. Κωνσταντοπούλου, σύμφωνα με το δημοσίευμα, φέρεται να έχει αποφασίσει και την τακτική που θα ακολουθήσει στον δρόμο προς τις εκλογές, αλλά και τη μορφή που θα λάβουν οι εκλογικές συνεργασίες που θα συνάψει.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, όπως όλα δείχνουν, θα συνεργαστεί με τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και των στελεχών που τον περιτριγυρίζουν, ενώ ήδη έχει «στείλει» πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με τους οποίους διατηρεί στενές σχέσεις, στη νεοσύστατη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Λαϊκής Ενότητας. Ενδεικτικό είναι άλλωστε το γεγονός ότι τη δήλωση ανεξαρτητοποίησης και ένταξης στη νέα ομάδα συνυπέγραψαν οι βουλευτές Ραχήλ Μακρή, Γιάννης Σταθάς και Αγλαΐα Κυρίτση.
Επιστροφή στις συνιστώσες
Ποια μορφή θα έχει όμως η συνεργασία της με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη; Επ' αυτού φαίνεται ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει ήδη προτείνει στην ηγεσία της Λαϊκής Ενότητας να δημιουργηθεί ένα οργανωτικό σχήμα παρόμοιο με αυτό που ίσχυε στον ΣΥΡΙΖΑ την εποχή των συνιστωσών μέχρι το 2013.
Με άλλα λόγια, έχει προτείνει η κάθε οργάνωση που θα δεχτεί να συμμετάσχει στο εκλογικό μέτωπο, να εκπροσωπείται σε ένα κεντρικό όργανο από έναν ή δύο εκπροσώπους.
Αυτή η λύση φαίνεται να προκρίνεται, επειδή αφενός η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν επιθυμεί να ενταχθεί στη Λαϊκή Ενότητα υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και αφετέρου επειδή αυτό το «χαλαρό» σχήμα μπορεί να προσελκύσει και άλλες οργανώσεις που συμμετέχουν σήμερα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Οι ίδιες πληροφορίες φέρουν μάλιστα τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να βλέπει με δυσπιστία την ανάληψη της ηγεσίας του εκλογικού σχήματος από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, προτιμώντας να επιλεγεί η συλλογική ηγεσία του σχήματος.
Επιπροσθέτως, η σημερινή πρόεδρος της Βουλής απέστειλε ανοιχτή επιστολή στον Μανώλη Γλέζο με την οποία του εξέφραζε την ευγνωμοσύνη της «για τον σταθερό τρόπο με τον οποίο αγωνίζεσαι για να μην περάσει το 3ο Μνημόνιο ως οδοστρωτήρας επάνω από τον ελληνικό λαό, την κοινωνία και τη δημοκρατία».
Η δε επισήμανσή της ότι «οι δρόμοι της ελπίδας στους οποίους έχουμε βαδίσει αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι ούτε αδιέξοδα στη δημοκρατία και όσο ο λαός είναι ενεργός και όσο υπάρχουν εκπρόσωποί του αποφασισμένοι να μην τον προδώσουν» μπορεί να εκληφθεί ως κάλεσμα για συμπόρευση στο νέο σχήμα της.
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: