Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Θετικό απέναντι στο ντιμπέιτ το Μαξίμου...



Ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμμετάσχει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο ντιμπέιτ, εφόσον αυτό γίνει μετά την προκήρυξη των εκλογών αφήνει το Μέγαρο Μαξίμου.
Αντίθετα, συνεργάτες του αποκλείουν τη συμμετοχή του σε ενδεχόμενη σύγκλιση του...
συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών μετά τη λήξη της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών, καθώς θεωρούν ότι έχει αποδειχτεί η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα βουλή και ότι η επιμονή της αντιπολίτευσης, και ιδίως των κ.κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη και Παναγιώτη Λαφαζάνη στη σύγκλιση του μοναδικό στόχο έχει την καθυστέρηση, ώστε να μετατεθεί κατά μια εβδομάδα η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.
Το θέμα του ντιμπέιτ το έβαλαν στην ατζέντα της συζήτησης τόσο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο και ο επικεφαλής του Ποταμιού κ. Στ. Θεοδωράκης αλλά και ο κ. Π. Λαφαζάνης.
Ως τώρα το Μαξίμου έχει αποφύγει να τοποθετηθεί και να σχολιάσει το ζήτημα. Όπως λένε στελέχη πάντως, αυτό δεν θα πρέπει να αποδίδεται σε απροθυμία του Πρωθυπουργού να συμμετάσχει στο ντιμπέιτ. Για το Μαξίμου αυτό που προέχει στην παρούσα φάση είναι να προκηρυχτούν οι εκλογές και να οριστεί ως ημερομηνία διεξαγωγής τους η 20ή Σεπτεμβρίου, καθώς βλέπουν ότι η αντιπολίτευση επιχειρεί με κάθε τρόπο να παίξει καθυστέρηση, αφενός μεν περιφέροντας άσκοπα τις διερευνητικές εντολές, αφ’ ετέρου δε επιμένοντας στη σύγκλιση συμβουλίου Πολιτικών αρχηγών την Παρασκευή.
Ενδεικτική της ενόχλησης του Μαξίμου με το θέμα αυτό ήταν η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου κ. Όλγας Γεροβασίλη, η οποία καταλόγισε στον κ. Ευ. Μεϊμαράκη «γραφικότητα» και αγωνία να καθυστερήσει τις εκλογές για μερικές ώρες επειδή φοβάται την κατάρρευση της ΝΔ.
Συνεργάτες του Πρωθυπουργού λένε ότι δεν έχει νόημα η σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, καθώς έχει διαπιστωθεί η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή και αποδίδουν την επιμονή των κ. Ευ. Μεϊμαράκη και Π. Λαφαζάνη να γίνει σύσκεψη στην προσπάθειά τους να καθυστερήσουν όσο μπορούν τις διαδικασίες.
Επισημαίνουν ωστόσο πως το αν θα συγκλιθεί το συμβούλιο ή όχι είναι θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας και όπως αναφέρουν ο κ. Τσίπρας θα οριστικοποιήσει τις αποφάσεις του εφόσον ενημερωθεί από τον κ. Παυλόπουλο.
Σε ότι αφορά στο ντιμπέιτ, οι εισηγήσεις που δέχεται ο Πρωθυπουργός είναι θετικές, αφού στο Μαξίμου θεωρούν ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα χάσει σε μια τηλεοπτική αναμέτρηση με τους συγκεκριμένους αντιπάλους αλλά και ότι δεν μπορεί να αρνηθεί τη συμμετοχή σε μια τέτοια διαδικασία καθώς είναι πολύ πρόσφατη η εποχή που και ο ίδιος, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέμενε στη διεξαγωγή ντιμπέιτ.
Συνεργάτες του Πρωθυπουργού αντιλαμβάνονται, ότι σε μια τέτοια αναμέτρηση ο κ. Τσίπρας θα είναι μόνος έναντι όλων, θεωρούν ωστόσο πως αυτό μπορεί να στραφεί υπέρ του, ενώ το να μη γίνει καθόλου ντιμπέιτ θα αξιολογηθεί αρνητικά από την κοινή γνώμη.
Πέρα από την προκήρυξη των εκλογών και τα θέματα που συνδέονται με αυτές πάντως, προτεραιότητα για το Μαξίμου έχουν τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του κόμματος, μετά την αποχώρηση της ομάδας Λαφαζάνη, όσο και από τη φυγή μεμονωμένων στελεχών.
Κεντρικός στόχος για τον Πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του είναι να αποτραπεί η εντύπωση ευρείας αποσύνθεσης του κόμματος, η οποία μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Η πραγματική εικόνα για τις απώλειες σε μέλη και στελέχη του κομματικού μηχανισμού, θα αποτυπωθεί στην πανελλαδική συνδιάσκεψη, η οποία συγκαλείται το Σαββατοκύριακο.
Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: