Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015

KKE: Μονομερής διαγραφή του χρέους...


...ρήξη με ΕΕ και κεφάλαιο...
"Λύση στο ζήτημα του χρέους, προς όφελος του λαού, δεν πρόκειται να υπάρξει κι αυτό αποδεικνύεται από τα...
αντιλαϊκά μέτρα που θα συνοδεύουν μία τέτοια εξέλιξη, γι’ αυτό το χρέος πρέπει να διαγραφεί μονομερώς, σε ρήξη με την ΕΕ και το κεφάλαιο που το δημιούργησε" αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Αντιλαϊκή θα είναι η νέα συμφωνία με τους δανειστές εκτιμά σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση ότι θα υπογράψει με γνώμονα την στήριξη της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

"Λύση στο ζήτημα του χρέους, προς όφελος του λαού, δεν πρόκειται να υπάρξει κι αυτό αποδεικνύεται από τα αντιλαϊκά μέτρα που θα συνοδεύουν μία τέτοια εξέλιξη, γι’ αυτό το χρέος πρέπει να διαγραφεί μονομερώς, σε ρήξη με την ΕΕ και το κεφάλαιο που το δημιούργησε" αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Η όποια απόφαση στο ζήτημα του χρέους, που θέτει ως όρο η κυβέρνηση, θα είναι το "τυράκι στη φάκα" της νέας αντιλαϊκής συμφωνίας με τους δανειστές, υποστηρίζει το ΚΚΕ, τονίζοντας πως μια τέτοια απόφαση, όπως και άλλες αντίστοιχες στο παρελθόν, δεν θα ληφθεί με κριτήριο την ικανοποίηση του λαού, που σύμφωνα με την κυβέρνηση πρέπει να πληρώνει το χρέος στο διηνεκές, αλλά με γνώμονα την κρατική στήριξη της καπιταλιστικής κερδοφορίας και των επιχειρηματικών ομίλων...
ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: