Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Βρούτσης: Περικοπές στις επικουρικές από την 1η Ιουλίου...



Από την 1η Ιουλίου θα υπάρξουν περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας,Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στον «ΣΚΑΪ». Το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων θα είναι μειωμένο αλλά αυτό, σύμφωνα με τον υπουργό, δεν είναι το «κακό σενάριο».
Όπως...
δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, από το δεύτερο εξάμηνο του 2014 θα εφαρμοστεί η αρχή της ενιαίας παροχής, δηλαδή οι συντάξεις θα είναι αντίστοιχες με τις εισφορές. Ως εκ τούτου θα υπάρξουν περικοπές στις επικουρικές.
Το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, σύμφωνα με τον νέο τρόπο υπολογισμού, θα κυμαίνεται από 21.000 έως 25.000 ευρώ. Το «κακό σενάριο» πρέβλεπε ποσά της τάξης των 6.500 έως 10.000 ευρώ, σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής.
Ωστόσο, το εφάπαξ θα καταβάλλεται με μεγαλύτερη καθυστέρηση, ενώ κάθε χρόνο θα δίνεται σε λιγότερα άτομα.
Ο υπουργός Εργασίας, ανέφερε επίσης ότι πολύ σύντομα θα λυθεί το πρόβλημα με τα Κέντρα πιστοποίησης αναπηρίας, καθώς, όπως είπε, με νόμο που θα έρθει στη Βουλή τα Κέντρα θα έχουν τους δικούς του γιατρούς.
Παράλληλα, διέψευσε ότι θα ζημιωθούν οι συνταξιούχοι με το νέο σύστημα υπολογισμού της παρακράτησης φόρου, το οποίο σύμφωνα με δημοσιεύματα, θα επιφέρει αυξήσεις από 27 έως και 200 ευρώ στις μηνιαίες φορολογικές επιβαρύνσεις των συντάξεων.
Ο Γ. Βρούτσης, υποστήριξε ότι οι συνταξιούχοι δεν θα δουν μειώσεις στις συντάξεις τους, καθώς και ότι στο στο τέλος του έτους θα έχουν όφελος  1,5% λόγω της αυτόματης παρακράτησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: