Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Νεκρή εδώ και χρόνια η θεία Λιάπη...




Νεκρή εδώ και περίπου δέκα χρόνια είναι η θεία του Μιχάλη Λιάπη, Βασιλική, που ανέλαβε την ευθύνη για την επιδότηση με κοινοτικά κονδύλια με την οποία...
ανακαινίστηκε το πολυτελές σαλέ του πρώην υπουργού στην Ευρυτανία, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, ο πρώην υπουργός είχε δώσει πλαστά στοιχεία για την επιφάνεια του πολυτελούς εξοχικου με αποτέλεσμα να γλιτώνει χιλιάδες ευρώ επί πολλά χρόνια για τα δημοτικά τέλη, Τέλος Ακίνητης Περιουσίας καθώς και το «χαράτσι» μέσω της ΔΕΗ αλλά και το Ενιαίο Φόρο Ακινήτων. Έλεγχο θα διενεργήσει ο δήμος Καρπενησίου, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το δηλωθέν εμβαδόν 90 τ.μ., αντιστοιχεί στο πραγματικό μέγεθος του ακινήτου.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο ακίνητο - που στο πόθεν έσχες του πρώην υπουργού έχει δηλωθεί ότι έχει επιφάνεια 233,05 τετραγωνικά μέτρα και του ανήκει κατά 50%- διαθέτει δυο ρολόγια της ΔΕΗ και εκδίδονται δυο διαφορετικοί λογαριασμοί. Οι λογαριασμοί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχουν το ίδιο όνομα, αυτό του αδελφού του πρώην υπουργού, Μάρκου Λιάπη και στέλνονται και πληρώνονται στην Αθήνα.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που επικαλείται η εφημερίδα, επί 20 χρόνια στους λογαριασμούς τα δημοτικά τέλη και το ΤΑΠ υπολογίζονταν με 144 τ.μ. λιγότερα από την πραγματική επιφάνεια. Ως εκ τούτου οικογένεια Λιάπη πλήρωνε επί χρόνια μικρότερους λογαριασμούς κλέβοντας τον δήμο της περιοχής ο οποίος είχε πλαστά στοιχεία για την επιφάνεια του σαλέ, σημειώνεται στο «Έθνος της Κυριακής».

Η θεία που αναστήθηκε

Η Βασιλική Λιάπη, είχε δηλώσει -νεκρή ή ζωντανή- ότι μόνο η ίδια και κανείς άλλος δεν ασχολήθηκε με την επίμαχη επιδότηση ύψους 10 εκατ. ευρώ, με ανακοίνωσή της που είχε δοθεί στη δημοσιότητα από τον δικηγόρο της Παναγιώτη Γεωργακόπουλο.

Ωστόσο, άγνωστο είναι αν ζούσε ακόμη και το 2002, όταν ζήτησε να ανακληθεί το σήμα του ΕΟΤ για τον ξενώνα-σαλέ, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Π. Γεωργακόπουλος στο «Πρώτο Θέμα»

Συγκεκριμένα, σε διάλογο του με την εφημερίδα αναφέρονται τα εξής:

«- Μπορούμε να μιλήσουμε μαζί με την κυρία Βασιλική Λιάπη;
- Έχει πεθάνει ρε παιδιά, έχει πεθάνει εδώ και δέκα χρόνια. Δεν υπάρχει πια!
- Και ποιός σας εξουσιοδότησε να βγάλετε την ανακοίνωση;
- Τι ποιός με εξουσιοδότησε; Δεν ξέρετε ποιοί είναι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι; Θέλει πολλή φιλοσοφία για να το καταλάβετε; “Ρε Παναγιώτη, πες τα εσύ, αφού ξέρεις τι έγινε”, μου είπαν (σ.σ. εννοεί τους αδερφούς Λιάπη).
- Το 2002, τότε που η Βασιλική Λιάπη φέρεται να ζητά την ανάκληση του σήματος του ΕΟΤ και τη διαγραφή από τα μητρώα, ζούσε ή είχε πεθάνει;
- Μπορεί να ζούσε, μπορεί και να είχε πεθάνει, δεν θυμάμαι. Θα σας γελάσω!
- Υπήρξατε προσωπικός δικηγόρος της οικογένειας;
- Προσωπικός φίλος! Και δουλειές του συζύγου της έκανα και δουλειές των παιδιών, τα πάντα».

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: