Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

«Για τη διαφύλαξη της σταθερότητας» Κεδίκογλου: Στηρίζουμε Σγουρό και Καμίνη στον β' γύρο



Κεδίκογλου: Στηρίζουμε Σγουρό και Καμίνη στον β' γύρο
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Την απόφαση της ΝΔ να στηρίξει στον β' γύρο των Αυτοδιοικητικών Εκλογών τον Γιάννη Σγουρό για την Περιφέρεια Αττικής και τον Γιώργο Καμίνη για τον Δήμο Αθηναίων ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

«Δεν στηρίζουμε υποψήφιους που ζητούν την ανατροπή της κυβέρνησης, στηρίζουμε τον κ. Σγουρό στην Περιφέρεια Αττικής και τον κ. Καμίνη στο Δήμο Αθηναίων» ανέφερε.

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 εξήγησε: «Θα ήταν ποτέ δυνατόν να στηρίξουμε κάποιον που ζητά την ψήφο των πολιτών στις αυτοδιοικητικές εκλογές για την ανατροπή της κυβέρνησης; Θα ήταν δυνατόν να στηρίξει ποτέ η κυβέρνηση έναν τέτοιο υποψήφιο;

» Ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν είναι δυνατόν να επιτραπεί στον ΣΥΡΙΖΑ να χρησιμοποιήσει τις ευρωεκλογές, που σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη ψηφίζουν για ευρωβουλευτές, ως μοχλό κατά της κυβέρνησης.

» Η βούληση των πολιτών να μη γίνουν εκλογές, να διασφαλιστεί η σταθερότητα και να συνεχίσει η κυβέρνηση την αποστολή της μέχρι να αρχίσουν να γίνονται πιο χειροπιαστά τα αποτελέσματα της βελτίωσης της οικονομίας στην καθημερινότητα των πολιτών, ο κ. Τσίπρας προσπαθεί αυτό να το ματαιώσει.

» Από το αποτέλεσμα πιστεύουμε ότι βασικό συμπέρασμα που θα βγει είναι ότι μείζον ζητούμενο για τους πολίτες είναι η διασφάλιση της σταθερότητας και αυτό επιβεβαιώνεται με τη ματαίωση του εγχειρήματος του κ. Τσίπρα να χρησιμοποιήσει τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές για σκοπούς (ανατροπής της κυβέρνησης).»

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εκλογών, σημείωσε πως δεν προσφέρεται για πανηγυρισμούς.

Επέκρινε, δε, τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως προσπαθεί να προτάξει την πρώτη θέση της Ρένας Δούρου στην Αττική παρά το γεγονός ότι το ποσοστό που αποσπά είναι χαμηλότερο κατά 7 μονάδες σε σχέση με το ποσοστό του κόμματος στις βουλευτικές εκλογές.

Όσον αφορά στον Δήμο Πειραιά, ο κ. Κεδίκογλου είπε ότι «ο κ. Μιχαλολιάκος ανήκει στη ΝΔ, αλλά κανείς δεν ζητά ψήφο ανατροπής της κυβέρνησης».

Σε διευκρινιστική του δήλωση, και απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου λίγο αργότερα, ο κ. Κεδίκογλου υποστήριξε πως «δεν έχει αλλάξει κάτι» και ότι είναι γνωστό πως από τον α’ γύρο η ΝΔ έχει εκφράσει τη συμπαράστασή της στον Β. Μιχαλολιάκο.
Newsroom ΔΟ
Λ

Δεν υπάρχουν σχόλια: