Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Και εκπλήξεις... Οι 23 του Μουντιάλ: Μόρας εντός, Αθανασιάδης, Φορτούνης εκτός


Οι 23 του Μουντιάλ: Μόρας εντός, Αθανασιάδης, Φορτούνης εκτός

Aθήνα
Τζόρβας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Αθανασιάδης, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Καράμπελας, Φορτούνης και  Καρέλης τέθηκαν εκτός εθνικής ομάδας εν όψει του Μουντιάλ, όπως ανακοίνωσε ο Φερνάντο Σάντος, που συμπεριέλαβε όμως στην αποστολή τον Βαγγέλη Μόρα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε ότι έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στους παίκτες που κλήθηκαν, ενώ τόνισε ότι περίμενε μέχρι τελευταία στιγμή να δει την κατάσταση του Σιόβα, όμως δεν μπόρεσε να το κάνει καθώς δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου ούτε καν στα τελευταία φιλικά του Ολυμπιακού.

«Αν έπαιζε σε κάποιο ματς, μπορεί τώρα να ήταν στην αποστολή. Για αυτό περίμενα τις τελευταίες τρεις με τέσσερις εβδομάδες. Περίμενα τον δω και με τον Πανιώνιο και με τον Λεβαδειακό, όμως δεν χρησιμοποιήθηκε. Ακόμη και τα φιλικά περίμενα. Με τον Μήτρογλου, αντίστοιχα, στο ματς της Φούλαμ δεν έβλεπα Φούλαμ, αλλά μόνο Μήτρογλου και αυτός είναι ο λόγος που δεν ήμουν 100% σίγουρος μέχρι πριν από λίγο καιρό για την αποστολή. Έχω καθαρή τη συνείδησή μου, αφού έκανα ότι μπορούσα για να τον δω να παίζει» είπε χαρακτηριστικά.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός παράλληλα αναφέρθηκε και σε κάποιους που... κόπηκαν: «Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι μου κοστίζει που άφησα εκτός όλους τους παίκτες που συμμετείχαν για την πρόκριση στο Μουντιάλ. Το ίδιο ισχύει για τον Φορτούνη και τον Νίνη, όπως και για τον Σιόβα που είχε τον τραυματισμό του και μου κόστισε πολύ που δεν μπορώ να τον υπολογίζω».

Για την περίπτωση του Μόρα απάντησε: «Είναι ένας ποδοσφαίρισης που πράγματι είχε κληθεί πριν από αρκετά χρόνια, όμως φέτος έκανε πολύ καλή χρονιά με τον σύλλογό του. Έχουμε δει διάφορες αναλύσεις, ενώ τον είδαμε και από κοντά στην Ιταλία. Για αυτό τον συμπεριέλαβα στις τελικές μου κλήσεις».

Για τον Μήτρογλου: «Για μένα το μοναδικό κριτήριο επιλογής ήταν προσωπικό και έχει να κάνει με τους παίκτες που με κάνουν να αισθάνομαι ασφάλεια για την τακτική, το αγωνιστικό κομμάτι και τη φυσική κατάσταση. Η αλήθεια είναι ότι παρατηρήσαμε με μεγάλη προσοχή το τελευταίο διάστημα που αγωνίστηκε με τη Φούλαμ για να δω και να διακρίνω την κατάστασή του. Για αυτό βρίσκεται στις κλήσεις μου, όμως μέχρι τις 2 Ιουνίου μπορούμε να κάνουμε κάποια αλλαγή, αν αυτό κριθεί απαραίτητο».

Και ο άγνωστος Μάνος Σέργιος στην Εθνική!

Κλείνοντας τη συνέντευξη Τύπου ο Σάντος επιφύλασσε πάντως και μία έκπληξη καθώς είπε ότι στην εθνική κλήθηκε και ο... άγνωστος Μάνος Σέργιος. Μάθετε τα πάντα για τον 33χρονο ποδοσφαιριστή εδώ.


Η αποστολή για τη Βραζιλία:

Τερματοφύλακες: Ορέστης Καρνέζης (Γρανάδα), Παναγιώτης Γλύκος (ΠΑΟΚ), Στέφανος Καπίνο (Παναθηναϊκός).

Αμυντικοί: Κώστας Μανωλάς, Χοσέ Χολέμπας (Ολυμπιακός), Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Ντόρτμουντ), Βαγγέλης Μόρας (Βερόνα), Γιώργος Τζαβέλλας (ΠΑΟΚ), Λουκάς Βύντρα, Νίκος Καράμπελας (Λεβάντε), Βασίλης Τοροσίδης (Ρόμα).

Μέσοι: Αλέξανδρος Τζιόλης (Καϊσερίσπορ), Ανδρέας Σάμαρης, Γιάννης Μανιάτης (Ολυμπιακός), Κώστας Κατσουράνης (ΠΑΟΚ), Γιώργος Καραγκούνης (Φούλαμ), Παναγιώτης Ταχτσίδης (Τορίνο), Γιάννης Φετφατζίδης (Τζένοα), Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Παναγιώτης Κονέ (Μπολόνια).

Επιθετικοί: Δημήτρης Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ), Γιώργος Σαμαράς (Σέλτικ), Κώστας Μήτρογλου (Φούλαμ), Φάνης Γκέκας (Κόνιασπορ).

Η προετοιμασία


Όπως δήλωσε ο Φερνάντο Σάντος: «Σήμερα μπαίνουν οι τέσσερις παίκτες του Ολυμπιακού, οι δύο της Φούλαμ και ο Σαμαράς. Αυτοί θα κάνουν προπονήσεις στον Άγιο Κοσμά για να τους δούμε από κοντά και να διαπιστώσουμε την κατάστασή τους. Μετά Πέμπτη πρωί θα μαζευτεί όλη η ομάδα για να κάνουμε όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και θα έχουμε προπόνηση πρωί-απόγευμα, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή πρωί. Θα κοιτάξουμε εκείνους που έχουν λιγότερη επιβάρυνση και εκτός αυτού, από τη στιγμή που θα έχουμε όλους τους παίκτες στη διάθεσή μας, θα αρχίσουμε να τους βάζουμε στο κλίμα της τελικής φάσης του Μουντιάλ. Όσον αφορά τη στρατηγική μας, έχοντας πάντα υπ’ όψιν μας, θα προσέξουμε εκείνους που τελείωσαν πρόσφατα τις υποχρεώσεις τους, ώστε στις 26 του μηνός να ξεκινήσουμε όλοι από την ίδια βάση».

Δείτε μέσω της επίσημης web tv της ΕΠΟ τη Συνέντευξη Τύπου.


Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: