Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Κουτσούμπας: «Μνημόνιο με άλλο περιτύλιγμα»...


... φέρνουν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης...
"Απ’ ό,τι φαίνεται το περιτύλιγμα μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει μάλλον. Φαίνεται ότι είμαστε μπροστά σε μια...
συμφωνία, σε ένα νέο πρόγραμμα, εγώ θα το έλεγα μνημόνιο ουσιαστικά, αφού στο μεγαλύτερο μέρος του, τα μνημονιακά μέτρα που πάρθηκαν όλα τα προηγούμενα 4-5 χρόνια θα εξακολουθούν να είναι σε ισχύ", δήλωσε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από την Άρτα όπου πραγματοποιεί περιοδεία, με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις και τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης
Και προσθεσε:
Άλλωστε είναι και με τη σύμφωνη γνώμη απ’ ό,τι φαίνεται της κυβέρνησης και των υπουργών που βρίσκονται στις διαπραγματεύσεις.

Και βεβαίως το υπόλοιπο μέρος θα συζητηθεί για να καθοριστεί μια νέα συμφωνία μετά από ένα εξάμηνο, παράταση ή πρόγραμμα - γέφυρα, όπως κι αν ονομαστεί δεν έχει σημασία ούτε ενδιαφέρει τον ελληνικό λαό, για να παρθούν επίσης μέτρα που θα είναι στη λογική του ΟΟΣΑ για παράδειγμα. Λογική, όμως, που είναι σε σύμφωνη γνώμη της τρόικας, δηλαδή της τρόικας εννοώντας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, γιατί αυτή είναι η ουσία, οι τρεις θεσμοί, που, είτε εκπροσωπούνται από υπαλλήλους είτε εκπροσωπούνται από πιο ανώτερα στελέχη, όπως διεκδικεί η σημερινή κυβέρνηση, η ουσία θα είναι η ίδια για τον ελληνικό λαό. Δεν θα καλύπτουν λαϊκές ανάγκες, δεν θα καταργήσουν εφαρμοστικούς νόμους, δεν θα καταργήσουν το μνημόνιο, όχι με ένα άρθρο που έλεγε προεκλογικά η κυβέρνηση, αλλά ούτε με αλλεπάλληλες νομοθετικές παρεμβάσεις.

Εμείς σας λέμε ότι η πρώτη πρόταση νόμου που θα καταθέσουμε είναι η κατάργηση εφαρμοστικών νόμων του μνημονίου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: