Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Αντιπαράθεση στη Βουλή για την υπόθεση Siemens

nooz.gr/
Έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ, Χρήστο Παπουτσή, και του ΛΑΟΣ, Αστέριο Ροντούλη, σημειώθηκε στη Βουλή με αφορμή την υπόθεση της Siemens.

Αιτιολογώντας την αποχώρηση του ΛΑΟΣ από την Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση, ο κ. Ροντούλης έκανε λόγο για προσπάθεια κουκουλώματος προκαλώντας την αντίδραση του κ. Παπουτσή, ο οποίος αντέτεινε ότι «δεν μπορεί να γίνονται αόριστες καταγγελίες, που συμβάλλουν στον αποπροσανατολισμό και την απαξίωση των θεσμών».

«Ο ΛΑΟΣ αποχώρησε, επειδή έπεσε πολύ "μπλάνκο" στις λίστες της Siemens και κάποια ονόματα κουκουλώθηκαν. Εμείς δεν θέλουμε να συμμετάσχουμε σε κανένα κουκούλωμα. Θέλουμε να δούμε τι κρύβεται κάτω από το "μπλάνκο". Προς στιγμήν όμως, βλέπουμε γενικευμένη ασπρίλα. Για να μπορέσουμε να βάλουμε νυστέρι στο μεγάλο αυτό σκάνδαλο, πρέπει να ζητήσουμε τον κατάλογο με τα συγκεκριμένα στοιχεία από τα αρχεία της Siemens», ανέφερε ο κ. Ροντούλης.

«"Μπλάνκο" βεβαίως υπήρξε. Αλλά είναι καλύτερα, αντί να καταγγέλλουμε το σύστημα, που έβαλε το "μπλάνκο", να καλέσουμε όλους τους υπεύθυνους να μας πουν γιατί υπάρχει. Και να υπάρξει λύση και πλήρης διαλεύκανση. Δεν μπορείς να αποχωρείς αφήνοντας υπονοούμενα ότι το "μπλάνκο" έβαλε η Εξεταστική Επιτροπή και να απαξιώνεις έτσι το έργο της. Όλοι έχουμε υποχρέωση να υποστηρίξουμε το κύρος της Βουλής και των Εξεταστικών Επιτροπών. Γιατί αν δεν το κάνουμε με συστηματικό τρόπο, θα συμβάλουμε στην απαξίωση των θεσμών», τόνισε από την πλευρά του, ο Χρ. Παπουτσής.

Ακολούθως, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την ελπίδα να είναι πρόσκαιρη η αποχώρηση του ΛΑΟΣ και να μην έχει στόχο τον αποπροσανατολισμό.

«Αν υπάρχουν ποινικές και πολιτικές ευθύνες σε αυτή την υπόθεση, η Εξεταστική θα πρέπει να καταλήξει σε συγκεκριμένα συμπεράσματα και να εξετάσει και την πρότασή σας να δοθούν από τη Siemens όλα τα στοιχεία. Κανείς δεν θέλει να συνεργήσει στην απαξίωση του πολιτικού συστήματος από εκείνους, που αρθρώνουν δημόσιο λόγο και δεν θέλουν να εξευρεθεί λύση. Και είναι αρκετοί εκείνοι που βγαίνουν λάβροι, αλλά έχουν λερωμένη τη φωλιά τους και έχουν ανάμειξη. Υποχρέωση της Βουλής είναι να αναδείξει την αλήθεια, όπου υπάρχει και με όποιο κόστος», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: