Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

'H ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ'


«Η Ελλάδα είναι ασφαλής. Χωρίς το μηχανισμό θα ήμασταν σήμερα έρμαιο φημών και δηλώσεων», τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου στην εισήγησή του στο διαθεσμικό όργανο που συνεδρίασε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου. «Με τις αποφάσεις μας σώζουμε την Ελλάδα και παράλληλα ξαναχτίζουμε την Ελλάδα», είπε ο πρωθυπουργός. Παράλληλα παρουσιάστηκαν στοιχεία του πρώτου πενταμήνου τρέχοντος όπου το έλλειμμα έχει μειωθεί 40%...


Ο κ. Παπανδρέου διαβεβαίωσε πως «επειδή είδα πως η τρομολαγνεία συνεχίζεται από πολλά ΜΜΕ, θέλω να δηλώσω κατηγορηματικά ότι είμαστε εντός της πορείας αυτού του προγράμματος».
«Υπάρχουν μικρές και φυσιολογικές αποκλίσεις, πάντα θα υπάρχουν, τις οποίες προσπαθούμε να καλύψουμε, αλλά είμαστε και θα είμαστε τελικά συνεπείς στις δεσμεύσεις μας», επεσήμανε ο πρωθυπουργός.
Ο Γ. Παπανδρέου επανέλαβε μετ’ επιτάσεως ότι το κυβερνητικό έργο δεν περιορίζεται μόνο σε ορισμένα μέτρα, «αλλά και σε μεγάλες αλλαγές, που έχουν καθυστερήσει στη χώρα εδώ και δεκαετίας και τόνισε ότι η περίοδος αυτή συμπίπτει και με τις αλλαγές που κάνουμε. Και είναι σαφές ότι οι αλλαγές που προωθούμε στην οικονομία και το κράτος έχουν καθοριστική σημασία στην πορεία μας προς τις εκλογές του Νοεμβρίου».
Μειωμένο 40% το έλλειμμα
«Από τα στοιχεία του πρώτου πενταμήνου, προκύπτει ότι το έλλειμμα είναι κατά 40% λιγότερο σε σχέση με το 2009. Οτιδήποτε άλλο είναι εκτός πραγματικότητας και δεν έχει σχέση με την αλήθεια», δήλωσε ο Φίλιππος Σαχινίδης, μετά το πέρας της συνεδρίασης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: