Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Στη Βουλή η ετήσια έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης

nooz.gr
Θα είμαστε «αμείλικτοι» με όσους παραβαίνουν τον όρκο τους, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, παραλαμβάνοντας από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή, την ετήσια έκθεση πεπραγμένων της Αρχής για το 2009.

Η έκθεση «αποδίδει πλήρως την παθογένεια που κυριαρχεί στον τομέα της δημόσιας διοίκησης στο ελληνικό κράτος», είπε στον πρόεδρο της Βουλής ο κ. Ρακιντζής.

Ο κ. Πετσάλνικος χαρακτήρισε «πολύτιμη» την έκθεση γιατί, όπως είπε, «στόχος όλων μας πρέπει να είναι - και πιστεύω είναι πλέον - η απόλυτη διαφάνεια παντού, σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος αλλά και τη λειτουργία σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας διοίκησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης και όλων των θεσμών».

Ο πρόεδρος της Βουλής, αφού επισήμανε ότι θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να έχουμε ως στόχο την πρόληψη τέτοιων φαινομένων, τόνισε πως για να υπάρχει πρόληψη θα πρέπει να είναι σίγουρο ότι η καταστολή θα είναι αυστηρή, γρήγορη και οι αποφάσεις θα είναι αμείλικτες για όσους παραβαίνουν τον όρκο τους και δημιουργούν προβλήματα. «Αυτό έχουμε υποχρέωση όλοι μας και αυτό ζητά και ο ελληνικός λαός, οι Έλληνες πολίτες», κατέληξε ο κ. Πετσάλνικος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: