Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

«Πήραμε την κάτω βόλτα γιατί τα μέτρα που είχαν ληφθεί ήταν αδιέξοδα» Το στοίχημα είναι να πετύχει η κυβέρνηση, λέει ο Κουβέλης

Την ώρα που πληθαίνουν τα ερωτήματα για τη συνοχή της κυβέρνησης Σαμαρά δεδομένου του «βέτο» που έχει θέσει ο Φώτης Κουβέλης στην περαιτέρω επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων, αποκτά ειδικό ενδιαφέρον η σημερινή τοποθέτηση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς για την τύχη της τρικομματικής κυβέρνησης στην οποία το κόμμα του συμμετέχει.
 
Σε συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα στην κυπριακή εφημερίδα «ο Φιλελεύθερος», ο κ.Κουβέλης χαρακτηρίζει στοίχημα να επιτύχει η κυβέρνηση Σαμαρά. Κατά τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, το στοίχημα σήμερα -υπό τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες- είναι να πετύχει η κυβέρνηση εθνικής ευθύνης. Μάλιστα, ο κ. Κουβέλης χαρακτηρίζει καλή τη συνεργασία μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών, που στηρίζουν τη σημερινή κυβέρνηση.

Τι λέει η κυβέρνηση για την στάση της ΔΗΜΑΡ στα εργασιακά
 
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας απάντησε «εγώ είμαι πάντα αισιόδοξος άνθρωπος», όταν ρωτήθηκε το Σάββατο αν τελικώς θα επιτευχθεί συναίνεση και συνεννόηση ή θα υπάρξει αδιέξοδο λόγω της επιδίωξης του ΠΑΣΟΚ και κυρίως της ΔΗΜΑΡ να αλλάξουν τα μέτρα για τα εργασιακά. 
 
Μάλιστα ο υπουργός των Οικονομικών επέμεινε ότι εργασιακές αλλαγές και πακέτο περικοπών των κρατικών δαπανών θα κατατεθούν μαζί στη Βουλή.
 
«Νομίζω ότι η απόφαση της κυβέρνησης είναι να έρθουν σε ένα νομοσχέδιο», είπε ο κ.Στουρνάρας διευκρινίζοντας ότι περίπου μαζί με το πακέτο δημοσιονομικών και εργασιακών μέτρων θα κατατεθεί και ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2013.
 
Στην ίδια συνέντευξή του, ο κ. Κουβέλης τονίζει ότι εκείνο που κυριαρχεί είναι να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, να μην επιστρέψει στη δραχμή, με επίγνωση του επαχθούς των μέτρων, για να δρομολογηθούν νέες πολιτικές που θα οδηγήσουν τη χώρα σε διέξοδο. Επίσης στο ερώτημα, για το ενδεχόμενο να γίνει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο κ. Κουβέλης απαντά: «Θεωρώ ότι αυτή την ώρα οποιαδήποτε συζήτηση για ανασχηματισμό, για τη συγκρότηση με διαφορετικό τρόπο του κυβερνητικού σχήματος είναι επιζήμια».
 
Δεν φταίει η Ελλάδα για την οικονομική κρίση στην Κύπρο
 
Δεν ευθύνεται η Ελλάδα για την οικονομική κρίση στην Κύπρο παρόλο που οι δύο χώρες είναι συγκοινωνούντα δοχεία, αναφέρει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.
 
Στην συνέντευξη του ο κ. Κουβέλης δηλώνει ότι «στην κάτω βόλτα βρέθηκε η Ελλάδα, βρίσκεται και η Κύπρος ως το αποτέλεσμα της πολιτικής που ασκήθηκε. Μια πολιτική η οποία δεν έβλεπε μπροστά, δεν καταλάβαινε ότι ήταν αδιέξοδα τα μέτρα τα οποία στο πρόσφατο όσο και στο μακρινότερο παρελθόν είχαν ληφθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: