Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Κατρούγκαλος... τρέχει και δεν φτάνει...


Αποτέλεσμα εικόνας για ΚατρούγκαλοΤο υπουργείο Εργασίας ήδη παραδέχθηκε ότι οι μεγάλες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις έγιναν λόγω… λάθους στο σύστημα υπολογισμού και τώρα, ο Γιώργος Κατρούγκαλος τρέχει και δεν φτάνει, αφού τα μηνύματα που φτάνουν στην οδό Σταδίου, αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου από τους συνταξιούχους και την κοινωνία είναι εξόχως απειλητικά.
 Έτσι, ο υπουργός Εργασίας… «ξηλώνει» το...

νόμο που έφτιαξε προ τετραμήνου, αφού όντως σε αυτόν ορισμένα πράγματα δεν έχουν… υπολογιστεί καλά. Για παράδειγμα, οι αναδρομικές κρατήσεις-ρεκόρ φέρνουν πολλούς συνταξιούχους αντιμέτωπους με τον κίνδυνο να… μηδενιστούν οι επικουρικές συντάξεις τους τον Οκτώβριο, ενώ ταυτόχρονα ανάπηροι χαμηλοσυνταξιούχοι
κινδυνεύουν να δουν τις συντάξεις τους να μειώνονται 15%, δύο μόλις μήνες αφότου έχουν χάσει το ΕΚΑΣ. Έτσι, το υπουργείο θέτει τώρα πλαφόν 10% στις αναδρομικές κρατήσεις στις επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα και «ψάχνεται» σχετικά με το πώς μπορεί να επιστρέψει το ΕΚΑΣ σε ανάπηρους χαμηλοσυνταξιούχους.

Μάλιστα, ο Neo πληροφορείται ότι έχει βρεθεί ο λογιστικός τρόπος για να γίνει αυτό, καθώς ο πρωθυπουργός εδώ και καιρό έχει λάβει μηνύματα κοινωνικής οργής για τις περικοπές στις συντάξεις και θέλει να προλάβει το νέο κύμα φθινοπωρινής αγανάκτησης.

 matrix24.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: