Τρίτη 12 Μαΐου 2009

"Ενημέρωνα τον Αλογοσκούφη για ό,τι συζητήσεις κάναμε..."

http://press-gr.blogspot.com

Το έγγραφο ντοκουμέντο από την κατάθεση Βουρλούμη για το σκάνδαλο της "Γερμανός". Τι λέει ο πρώην υπουργός; .
Η κρίσιμη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, όπου ο Παν. Βουρλούμης "έδωσε" για πρώτη φορά τον Γ. Αλογοσκούφη για την υπόθεση της "Γερμανός" έγινε την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2006.
Το Press-gr αποκαλύπτει το απόσπασμα των διαλόγων που είχαν, με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο Παναγής Βουρλούμης και ο Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος. Οι διάλογοι αυτοί αφορούσαν το αν και πότε γνώριζαν για την εξαγορά οι καθ' ύλην αρμόδιοι υπουργοί Γ. Αλογοσκούφης και Μ. Λιάπης.
Από τις απαντήσεις προκύπτει ότι ο κ. Αλογοσκούφης ενημερωνόταν συνέχεια και είχε κρίνει θετικά την συμφωνία. Σήμερα, τι λέει; Αντίθετα, ο κ. Λιάπης τα έμαθε όλα στο ...τέλος.
Ιδού οι σχετικοί διάλογοι:

Χρίστος Βερελής: Πότε ενημερώσατε τον κ. Αλογοσκούφη;
Παναγής Βουρλούμης: Τον κ. Αλογοσκούφη τον ενημέρωσα προσωπικά στα μέσα Ιανουαρίου, όταν αυτή η υπόθεση άρχισε να φαίνεται σοβαρή. Εκτοτε σε τακτά χρονικά διαστήματα τον ενημέρωνα για ό,τι συζητήσεις κάναμε. Βεβαίως, δεν έβαλα τον κ. Αλογοσκούφη μέσα στις λεπτομέρειες διότι δεν ήταν σωστό να καταστήσουμε την Κυβέρνηση, η οποία μας έχει εμπιστευθεί αυτές τις εταιρείες, όχι κοινωνό αλλά συμμέτοχο σε μια επιχειρηματική απόφαση.

Χρίστος Βερελής: Ο κ. Αλογοσκούφης έκρινε αυτή την απόφαση;
Παναγής Βουρλούμης: Ναι, διότι του είχα πει αρκετά ώστε να μπορεί να κρίνει και να πει αν είναι καλό ή όχι. Τον κ. Λιάπη τον ενημερώσαμε όταν έπρεπε. Είναι απολύτως ενήμεροι και η κυβέρνηση επικοινωνεί μεταξύ της.

Παναγιώτης Αδρακτάς (Πρόεδρος της Επιτροπής):
Θα έρθουν οι υπουργοί και θα τους ρωτήσουμε.
(Βουλευτές μη ακουόμενοι)
Παναγιώτης Αδρακτάς: Ενημέρωσαν όσο έπρεπε και όταν έπρεπε. Επίσης ενημέρωσαν τους υπουργούς.
Βάσω Παπανδρέου: Πότε ενημερώσατε τον κ. Λιάπη;
Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος
(Διευθύνων Σύμβουλος της Cosmote): Ενημερώθηκε όταν έπρεπε να ενημερωθεί. Απάντησε ο κ. Βουρλούμης γι' αυτό το θέμα.
Παναγιώτης Αδρακτάς: Κυρία Δαμανάκη είπαν ότι ενημέρωναν τακτικά τους αρμόδιους υπουργούς.
Μαρία Δαμανάκη: Απευθύνομαι σε εσάς σαν Πρόεδρος της Επιτροπής. Εμείς εδώ έχουμε κάποιους κανόνες. Γνωρίζουμε ότι προϊστάμενος του κ. Βουρλούμη είναι ο κ. Λιάπης. Ρωτάμε λοιπόν, τον προϊστάμενο υπουργό πότε τον ενημέρωσε; Η απάντηση "όποτε νομίζω ότι είναι σκόπιμο" δεν μας ικανοποιεί. Να μας πει έστω κάποιο μήνα που τον ενημέρωσε.
Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος: Από μένα ενημερώθηκε το Μάιο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: