Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Επικαλείται πηγή του ΥΠΟΙΚ Reuters: Τη Δευτέρα αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις Αθήνας-θεσμών


Reuters: Τη Δευτέρα αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις Αθήνας-θεσμών
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος   (Φωτογραφία:  Intime )

Αθήνα
Τη Δευτέρα πρόκειται να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών για το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας, σύμφωνα τηλεγράφημα του Reuters που επικαλείται με αξιωματούχο του υπουργείο Οικονομικών. Κατά την ίδια πηγή οι διαβουλεύσεις θα αρχίσουν, καθώς επιλύθηκαν τα τεχνικά ζητήματα που μπλόκαραν τη διαδικασία.
Σύμφωνα με το Reuters, ο ίδιος αξιωματούχος, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, διέψευσε τις αιτιάσεις ότι η ελληνική πλευρά επιχείρησε να εμποδίσει την πρόσβαση της ομάδας των πιστωτών στις κυβερνητικές υπηρεσίες.
«Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να επισκεφθούν το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους» φέρεται να είπε.
Την ίδια ώρα, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο πηγή του ΥΠΟΙΚ, μετέδωσε ότι οι υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι των πιστωτών (Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) αναμένεται να φθάσουν στην Αθήνα «έως το βράδυ» της Κυριακής με στόχο την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων την επόμενη εβδομάδα.
Ο Ντέκλαν Κοστέλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Ράσμους Ρέφερ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η Ντέλια Βελκουλέσκου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και ο Νικόλα Τζαμαριόλι, υπεύθυνος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, θα μεταβούν στην Αθήνα, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο αυτή η πηγή, που δεν θέλησε να κατονομαστεί.
Εκπρόσωπος τύπου της Κομισιόν δεν επιβεβαίωσε, ωστόσο, την ακριβή ημερομηνία άφιξης των εκπροσώπων των πιστωτών στην Αθήνα, αναφέροντας μόνο ότι θα μεταβούν στην ελληνική πρωτεύουσα «τις επόμενες ημέρες».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια: