Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Οι G7 φεύγουν, οι Bilderberg έρχονται..


Ο δήμος Telfs στο Τιρόλο της Αυστρίας
Οι ισχυροί του πλανήτη αναχώρησαν από το ιστορικό Schloss Elmau της Βαυαρίας και οι... πανίσχυροι ετοιμάζονται για την ετήσια συνάντηση της Λέσχης Bilderberg στο επίσης πολύ γραφικό Telfs στο Τιρόλο της Αυστρίας. 
Με την κρίση στην Ελλάδα στην επίσημη ατζέντα, συνολικά 140 ονόματα από 22 χώρες που χαράζουν...
πολιτική και «ρυθμίζουν» την παγκόσμια οικονομία θα βρεθούν στο θέρετρο των Άλπεων, από τις 11 έως τις 14 Ιουνίου.

Η λίστα των συμμετεχόντων έχει δοθεί στη δημοσιότητα και μεταξύ αυτών φέτος είναι τρεις Έλληνες, οι Δημήτρης Παπαλεξόπουλος (διευθύνων σύμβουλος της Titan και στέλεχος του ΣΕΒ, του ΙΟΒΕ, του ΕΛΙΑΜΕΠ και της Ευρωπαϊκής Στρογγυλής Τράπεζας Βιομηχάνων), Παναγιώτης Πικραμένος (πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ελλάδας και πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας) και Λουκάς Τσούκαλης (καθηγητής Ευρωπαϊκής Οργάνωσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής- ΕΛΙΑΜΕΠ).

Κατά τα άλλα, εκεί θα είναι τρεις Ευρωπαίοι πρωθυπουργοί (Ολλανδίας, Φινλανδίας και Βελγίου), ο γνωστός μας Γερούν Ντάισελμπλουμ μαζί με τον ομόλογό του από τη Βρετανία, Τζορτζ Όζμπορν, από τους τακτικούς στις συνευρέσεις των Bilderberg, και ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ακόμα: στελέχη των τραπεζών HSBC, Goldman Sachs,  JP Morgan, Royal Bank of Canada, Deutsche Bank, Lazard και Banco Santander, ο αντιπρόεδρος της BlackRock, το μέλος του Δ.Σ. της Morgan Stanley, Κλάους Κλάινφελντ (που τυχαίνει να διευθύνει και την τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο βιομηχανία παραγωγής αλουμινίου), ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, της Airbus (που εκτός από αεροπλάνα κατασκευάζει και όπλα), οι διευθύνοντες σύμβουλοι άλλων κολοσσών, όπως Roche, Royal Dutch Shell και BP, της Siemens Αυστρίας, καθώς και επικεφαλής διαφόρων πολυεθνικών που, όπως γράφει ο Guardian, είναι υπερβολικά «γιγαντιαίες» για να καταχωρισθούν σε λίστες, όπως οι Techint και Investor AB. Τέλος, σημειώνει η εφημερίδα, αξίζει να επισημανθεί η υψηού επιπέδου συμμετοχή της Google διά του CEO, Ερικ Σμιτ, και δύο αντιπροέδρων της, μαζί με τον ιδρυτή της PayPal και στέλεχος στο Facebook.

Εκτός από την Ελλάδα στην ατζέντα βρίσκονται όλα τα καυτά αλληλένδετα θέματα πολιτικής και οικονομίας.

Από την τεχνητή νοημοσύνη και την ασφάλεια του διαδικτύου, τις απειλές των χημικών όπλων, τα «τρέχοντα οικονομικά ζητήματα», το αόριστο θέμα με τον τίτλο «Ευρωπαϊκή στρατηγική», η παγκοσμιοποίηση, το Ιράν, η Μέση Ανατολή, η Ρωσία φυσικά, η τρομοκρατία, το ΝΑΤΟ, οι επόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ και η Βρετανία (πιθανότατα εν όψει του δημοψηφίσματος και όχι μόνο).

Η εξωτερική πολιτική βαραίνει στην ατζέντα του συνεδρίου αυτού και έχει ένα άρωμα «πολέμου» και οι συμμετέχοντες θα έχουν σίγουρα ενημέρωση από πρώτο χέρι από τον αξιωματούχο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Αλεν, τον υπουργό και υφυπουργό του γερμανικού υπουργείου Άμυνας και τον επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Δανίας.  

Στην ιστοσελίδα της η λέσχη Bilderberg -που συναρπάζει χρόνια τώρα τους απανταχού συνωμοσιολόγους (ίσως όχι άδικα)- αναφέρει ότι οι συναντήσεις αυτές στόχο έχουν να προωθήσουν τον διάλογο μεταξύ της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής.

«Τα δύο τρίτα των συμμετεχόντων (που κυμαίνονται από 120-150 άτομα) είναι από την Ευρώπη και οι υπόλοιποι από την Αμερική, ενώ το ένα τρίτο προέρχονται από την πολιτική και τη διακυβέρνηση και οι υπόλοιποι από «άλλους τομείς».

«Η συνάντηση αυτή είναι ένα φόρουμ ανεπίσημων συζητήσεων για τα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης», αναφέρει το εισαγωγικό σημείωμα, «και σύμφωνα με τους κανονισμούς οι συμμετέχοντες μπορούν ελεύθερα να χρησιμοποιήσουν τις πληροφορίες που μαθαίνουν, αλλά δεν μπορούν να κατονομάσουν ή να ταυτοποιήσουν τις πηγές. Χάρη στον ιδιωτικό χαρακτήρα του συνεδρίου, οι συμμετέχοντες δεν δεσμεύονται από το πρωτόκολλο των αξιωμάτων τους ή την πολιτική που στηρίζουν κι επομένως μπορούν να αφιερώσουν τον χρόνο τους για να ακούσουν, να σκεφτούν και να συγκεντρώσουν απόψεις. Δεν υπάρχει κάποιο επιθυμητό αποτέλεσμα, δεν κρατούνται πρακτικά και δεν συντάσσεται καμία αναφορά. Επιπλέον δεν προτείνονται ψηφίσματα, δεν γίνονται ψηφοφορίες και δεν εκδίδονται ανακοινώσεις».   

Αυτή είναι η λίστα των φετινών συμμετοχών 

Telfs-Buchen, Austria 11 - 14 June 2015

Final list of Participants

•Castries, Henri de Chairman and CEO, AXA Group FRA
     
•Achleitner, Paul M. Chairman of the Supervisory Board, Deutsche Bank AG (DEU)
•Agius, Marcus Non-Executive Chairman, PA Consulting Group (GBR)
•Ahrenkiel, Thomas Director, Danish Intelligence Service (DDIS) (DNK)
•Allen, John R. Special Presidential Envoy for the Global Coalition to Counter ISIL, US Department of State (USA)
•Altman, Roger C. Executive Chairman, Evercore (USA)
•Applebaum, Anne Director of Transitions Forum, Legatum Institute (POL)
•Apunen, Matti Director, Finnish Business and Policy Forum EVA (FIN)
•Baird, Zoë CEO and President, Markle Foundation (USA)

Διαβάστε όλα τα ονόματα, ΕΔΩ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: