Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Την Παρασκευή αναμένεται η ψήφισή του Κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα-φωτιά


Κατατέθηκε στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί την Παρασκευή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα-φωτιά.
©Copyright:Aliki Eleftheriou-All rights reserved.No reproduction without permission,creditline compulsoryEMAIL:alikieleftheriou@gmail.comAthens-Greece
Η ψήφιση των ρυθμίσεων του νομοσχεδίουαποτελεί προαπαιτούμενο για την αποδέσμευση δόσης ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ εκ μέρους των εταίρων και δανειστών, στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας χρηματοδοτικής στήριξης που υπέγραψε η Ελλάδα.
Αύριο το πρωί στις 9:30 θα συνεδριάσει σε πλήρη σύνθεση η Διάσκεψη των Προέδρων και το μεσημέρι θα συνέλθουν σε συνεδρίαση οι Επιτροπές Οικονομικών, Κοινωνικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου επί του πολυνομοσχεδίου. Την Τετάρτη ορίζεται η ακρόαση των κοινωνικών φορέων, ενώ μετά από τρεις συνεδριάσεις των Επιτροπών, το βράδυ της Τετάρτης θα συνταχθεί η Έκθεση των Επιτροπών .
Το πρωί της Πέμπτης θα συνέλθει η Διάσκεψη των Προέδρων και θα αποφασίσει να ξεκινήσει η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια το μεσημέρι της Πέμπτης, η οποία θα διαρκέσει ως το βράδυ και θα συνεχιστεί την Παρασκευή (από το πρωί μέχρι το βράδυ) οπότε και θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο.
Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, «δεν έχουμε πίεση από έξω, θα μπορούσαμε να πηγαίναμε και περισσότερες μέρες. Αυτό που τους ενδιέφερε είναι να είναι κατατεθειμένο το νομοσχέδιο».
Την Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, θα ξεκινήσει η διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ενώ οι Κοινοβουλευτικές Επιτροπές θα λειτουργούν ταυτόχρονα με την Ολομέλεια - εκτός βέβαια από την Επιτροπή της οποίας νομοσχέδιο συζητείται στην Ολομέλεια. Ακόμη θα γίνει ενεργοποίηση της «ώρας του πρωθυπουργού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: