Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Ο προφυλακισμένος πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας αρνείται το «βραχιολάκι»


20071185_Portugal_Former_Premier_Detained_JPEG_03185.limghandler
Ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Ζοζέ Σόκρατες, ο οποίος είναι προφυλακισμένος στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά, αρνήθηκε την πρόταση να αποφυλακιστεί και να παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό φορώντας το ηλεκτρονικό βραχιολάκι.
Ο Σόκρατες εξαπέλυσε επίθεση στο δικαστικό σύστημα, υποστηρίζοντας ότι θέλει να καλύψει τα λάθη που έγιναν στην υπόθεσή του.
Ο Ζοζέ Σόκρατες συνελήφθη και προφυλακίστηκε καθώς συνεχίζεται η έρευνα για τη φοροδιαφυγή και την κατάχρηση που φέρεται ότι διέπραξε.
Ο ίδιος αρνείται την ενοχή του και χαρακτηρίζει την κατηγορία «τεράστια, σκληρή αδικία» σε βάρος του.
Οι εισαγγελείς δεν του έχουν απαγγείλει επισήμως κατηγορίες.
«Αυτές οι ‘μισο-αποφυλακίσεις’ δεν έχουν κανέναν άλλο σκοπό παρά μόνο να καλύψουν το αρχικό λάθος και την επακόλουθη αποτυχία. Μετά από έξι μήνες στη φυλακή, δεν υπάρχουν γεγονότα, καμία απόδειξη, καμία κατηγορία» γράφει ο ίδιος.
Ο κατ’ οίκον περιορισμός, κατά τον Σόκρατες, μπορεί να είναι μια προσπάθεια των εισαγγελέων να του αποσπάσουν μια ομολογία, υποστήριξε.
Ο δικηγόρος του Σόκρατες έχει προσφύγει κατ’ επανάληψη στα δικαστήρια ζητώντας την αποφυλάκιση του πρώην πρωθυπουργού, όμως το αίτημά του έχει απορριφθεί.
http://lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: