Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Καρχιμάκης: Να φορολογηθούν αναδρομικά οι «μαύρες» καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό



Καρχιμάκης: Να φορολογηθούν αναδρομικά οι «μαύρες» καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό
Στην πρόταση που είχαν καταθέσει τον περασμένο Μάρτιο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με αίτημα την αναδρομική φορολόγηση των καταθέσεων που βγήκαν αφορολόγητα στο εξωτερικό από το 2001 επανήλθε σήμερα ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης.

Συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Καρχιμάκης υποστήριξε: «Είναι η ώρα να γίνει αποδεκτή και να υιοθετηθεί η τεκμηριωμένη πρόταση νομού που κατατέθηκε απο τον Γρηγόρη Νιωτη και 27 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τον Μάρτιο του 2012, στην λογική προώθησης ισοδυναμων κοινωνικών μέτρων με σκοπό την ανακούφιση των πολιτών».

Ο κ. Καρχιμάκης με ιδιαίτερα αιχμηρό ύφος, τονίζει πως «γνωρίζοντας πως εκατοντάδες δισ. ευρω υπάρχουν σε καταθέσεις στο εξωτερικό ελλήνων φορολογουμένων, είναι ανάγκη μέσα απο την τελική υιοθέτηση της πρότασης αυτής να υπάρξει διασταυρωτικός έλεγχος μέσω του υπουργείου Οικονομικών και των τραπεζών αν τα κεφάλαια αυτα έχουν φορολογηθει και αν όχι».

Ταυτόχρονα, συνεχίζει ο ίδιος «θα πρέπει να επιβληθούν φόροι και προσαυξήσεις αναδρομικά από το 2011, όπως προβλέπει ήδη ισχύον νόμος, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην είσπραξη νέων πόρων, με την πάταξη της φοροδιαφυγής και στην ανακατανομή των φορολογικών βαρών,με στόχο την ενίσχυση των εσόδων και την ανακούφιση των συνήθως φορολογουμένων, μισθωτών, συνταξιούχων κτλ.».

Παράλληλα, προσθέτει ότι «η πρόταση νομού που είχε κατατεθεί προέβλεπε και κίνητρα για τον επαναπατρισμο των καταθέσεων Ελλήνων από το εξωτερικό».

«Είναι παράδοξο να συνεχίζονται ακόμη και σήμερα οι εισηγήσεις για περικοπές συντάξεων όταν η ύφεση σκαρφαλώνει στο 9% και η Ελλάδα δεν έχει καμιά επίδοση στην πάταξη της φοροδιαφυγής και της φοροκλοπης», τονίζει ο κ. Καρχιμάκης, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι «τα βάρη πληρώνουν τελικά οι πολλοί και οι μη έχοντες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: