Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Μπροστά το ΠΑΣΟΚ με 4,3% - Καταλληλότερος ο Καραμανλής


ΕRΤ.GR

13:34


Διαφορά 4,3% υπέρ του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην πρόθεση ψήφου των εθνικών εκλογών και 3,5% στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, καταγράφει νέα δημοσκόπηση της ALCO που παρουσιάστηκε εχθές από τον τηλεοπτικό σταθμό ALTER.

Σύμφωνα με την εν λόγω μέτρηση, ο πρωθυπουργός εξακολουθεί να προηγείται του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γ. Α. Παπανδρέου στο ερώτημα "ποιον θεωρείται ως τον καταλληλότερο για την θέση του πρωθυπουργού. Η διάφορα στην πρόθεση ψήφου για την εθνική κάλπη παρουσιάζεται μειωμένη κατά 0,3%, σε σχέση με μέτρηση της ίδιας εταιρείας που είχε διενεργήσει τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο κ. Καραμανλής συνεχίζει να προηγείται στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία του Γεωργίου Παπανδρέου κατά 7,8 ποσοστιαίες μονάδες.

Συγκεκριμένα αν γίνονταν εκλογές την επομένη Κυριακή, το κόμμα της ΝΔ θα το επέλεγε το 28,7% των ερωτηθέντων, ΠΑ.ΣΟ.Κ. το 33%, Κ.Κ.Ε. το 8,2, ΣΥ.ΡΙΖ.Α. το 5,6%, ΛΑ.Ο.Σ. το 4,1, οικολόγους το 2,5% και αδιευκρίνιστη ψήφο -αθροιστικά- το 17,9%.

Η διαφορά των δυο κομμάτων μειώνεται στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές και διαμορφώνεται σε ποσοστό 29% για τη Ν.Δ. και 32,5% για το ΠΑ.ΣΟ.Κ..

Ακολουθούν το Κ.Κ.Ε. με 7,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 7,3 ο ΛΑ.Ο.Σ. με 3,6 οι οικολόγοι με 2,3 και η αδιευκρίνιστη ψήφος -αθροιστικά- με 17,7%.

Στο ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός, προηγείται ο Κώστας Καραμανλής περισσότερες πληροφορίες με ποσοστό 35,7%, στην δεύτερη θέση αναδεικνύεται η απάντηση κανένας από τους δυο, με ποσοστό 32,3% και στη τρίτη θέση επιλεγεί τον Γιώργου Παπανδρέου περισσότερες πληροφορίες το 27,9%.

Στην μέτρηση της ALCO και στο ερώτημα για την παράσταση νίκης, το 51,1% πιστεύει ότι αν γίνονταν τώρα εκλογές θα προηγείτο το ΠΑΣΟΚ, έναντι ποσοστού 24,1% που δηλώνει ότι θα προηγείτο η ΝΔ.

Η ερευνά διενεργήθηκε πανελλαδικώς, από τις 11 ως τις 17 Μαρτίου, σε δείγμα 1.000 ατόμων.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: