Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

ΚΟΜΜΑΤΑ... ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ...


Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Αγαπητό Fimotro,
Αυτό που ζούμε τις τελευταίες μέρες, πραγματικά προς διερεύνηση. Τα φώτα όλα πάνω στον Β.Βενιζέλο, ενώ κάποιοι προσπαθούν από τη μία να μας πείσουν πως το ΠΑΣΟΚ ξαναγεννιέται από...
τις στάχτες του μπαίνοντας και πάλι στο παιχνίδι με δυναμική ανανέωσης και δύναμης και από την άλλη μιλάνε γι' αυτό σαν να μην έχει καμία απολύτως σχέση με την τραγωδία στην οποία έχει βυθίσει ολόκληρη τη χώρα. Μια συγνώμη, ένα '' κάναμε λάθη '', ένα '' προχωράμε μπροστά '' και το συγχωροχάρτι έτοιμο. Λες και το ΠΑΣΟΚ περιμένει πια μόνο την επιβράβευση. Το Μνημόνιο, οι εκβιασμοί, οι απειλές, όλα λες και σβήστηκαν, σα να μην υπήρξαν ποτέ.
Και παράλληλα η αίσθηση για την ΝΔ είναι πως έχει κάτι σαν αντίδραση νεκρού। Έχουν χαλαρώσει περιμένοντας απλά να βγουν πρώτο κόμμα, κάποιοι δε, για επικοινωνιακούς καθαρά λόγους, διαρρέουν ότι ακόμα και η αυτοδυναμία είναι δυνατή. Και περιμένουν, χωρίς ουσιαστικές παρεμβάσεις- χωρίς καν παρεμβάσεις τις περισσότερες φορές- η εκλογική νίκη να έρθει ως ώριμο φρούτο. Ο Α. Σαμαράς, άφαντος. 'Ανευρος και βαρετός στις δηλώσεις του, όταν θυμάται να παρέμβει. Και ας πούμε πως ναι, η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα, άραγε αυτό του αρκεί ή μήπως έτσι μας επιβεβαιώνει απλώς αυτό που οι περισσότεροι 'Ελληνες ξέρουμε ήδη, ότι δηλαδή ως τις κάλπες θα πάμε με αυτόματο πιλότο, αφού όλοι μας, πολίτες και πολιτικοί θα παίξουμε ο καθένας το ρόλο του σε μια παράσταση στημένη και σκηνοθετημένη από άλλους.
http://fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: