Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Ο Κώστας Μητρόπουλος πουλάει την ελληνική περιουσία και «μπλοκάρει» Σαμαρά και Βενιζέλο!



Ο Κώστας Μητρόπουλος πουλάει την ελληνική περιουσία και «μπλοκάρει» Σαμαρά και Βενιζέλο!
Ο Κώστας Μητρόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) μπλοκάρει την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές και παγιδεύει στην κυριολεξία τόσο τον κ. Αντώνη Σαμαρά όσο και τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο με την εξαγγελία του περί πώλησης του ΟΠΑΠ.

Η πρωτοφανής και ταυτόχρονα προκλητική αυτή τακτική του κ. Μητρόπουλου για να ερμηνευτεί είναι αναγκαίο να δώσουν δημόσιες εξηγήσεις οι δύο πολιτικοί αρχηγοί. Τόσο ο κ. Σαμαράς όσο και ο κ. Βενιζέλος πρέπει να εξηγήσουν εάν οι κινήσεις του κ. Μητρόπουλου σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις είναι συμφωνημένες μαζί του.

Σύμφωνα με τον κ. Μητρόπουλο ο διαγωνισμός για την πώληση του μεριδίου του ΟΠΑΠ θα ξεκινήσει πριν από τις εθνικές εκλογές, που αναμένεται να γίνουν μέχρι τις αρχές Μαΐου, και θα ολοκληρωθεί φέτος.

«Το επόμενο μεγάλο γεγονός είναι οι εκλογές. Εάν αυτές πάνε καλά, με την έννοια του να υπάρχει κυβέρνηση και να υπάρχει κατεύθυνση... νομίζω ότι μπαίνουμε σε μια περίοδο όπου ο προσλαμβανόμενος κίνδυνος της χώρας για τους επενδυτές θα είναι σε επίπεδα που θα μπορούν να επενδύσουν», είπε ο κ. Μητρόπουλος και πρόσθεσε ότι αυτό σημαίνει «να "πέσουν" μετρητά στη χώρα».

Ο κ. Μητρόπουλος επισήμανε ότι το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι πάρα πολύ ισχυρό. «Τους ενδιαφέρουν τα περιουσιακά στοιχεία μας», είπε, συμπληρώνοντας ότι η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το 35,5% των ΕΛΠΕ θα γίνει το Μάιο. Αυτή τη στιγμή το ποσοστό αποτιμάται στα 580 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα αναφερόμενος στις δύο κρατικές εταιρείες ύδρευσης ανακοίνωσε ότι ο διαγωνισμός μετατίθεται από το δεύτερο τρίμηνο στο δεύτερο εξάμηνο του έτους εξαιτίας τεχνικών ζητημάτων.


Άρτεμις Παραδείσου
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: