Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Ανοιχτό για την Άννα Διαμαντοπούλου το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας

«Με προγραμματική συμφωνία»


Η απόσταση ανάμεσα στην προηγούμενη και την επόμενη κυβέρνηση πρέπει να είναι ένα τριήμερο, το Σαββατοκύριακο των εκλογών λέει η υπουργός Ανάπτυξης
Η απόσταση ανάμεσα στην προηγούμενη και την επόμενη κυβέρνηση πρέπει να είναι ένα τριήμερο, το Σαββατοκύριακο των εκλογών λέει η υπουργός Ανάπτυξης (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Η χώρα θα κυβερνηθεί μετά τις εκλογές, ακόμα και αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, δήλωσε η Αννα Διαμαντοπούλου, τονίζοντας ότι εφόσον ο ελληνικός λαός οδηγήσει τα κόμματα προς τα εκεί, «η συνεργασία θα γίνει με προγραμματική συμφωνία».

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, είπε ότι η προεκλογική περίοδος πρέπει να είναι σύντομη και να μην χαθεί ούτε μέρα.

«Η απόσταση ανάμεσα στην προηγούμενη και την επόμενη κυβέρνηση πρέπει να είναι ένα τριήμερο, το Σαββατοκύριακο των εκλογών. Γιατί δεν έχουμε δικαίωμα αυτή τη στιγμή, να βάλουμε τα μολύβια κάτω ούτε για ένα λεπτό.»

Η υπουργός Ανάπτυξης διευκρίνισε ότι μιλά για συνεργασία προς προοδευτική κατεύθυνση συμπεριλαμβάνοντας τη ΔΗΜΑΡ και συμπλήρωσε: «'το ΠΑΣΟΚ σήμερα έχει υποστεί αυτό το κάταγμα στην πολιτική και ιδεολογική του σπονδυλική στήλη, μετά από την πολύ δύσκολη διετία. Έχει σήμερα μπροστά του το μεγάλο στοίχημα της ανάκαμψης, που θεωρούμε ότι είναι ένας λογικός στόχος για το επόμενο χρονικό διάστημα.

» Η προσωπική μου άποψη είναι ότι το επιθυμητό θα ήταν να υπάρχει μια προοδευτική συνεργασία. Θεωρώ ότι είναι πολύ καταλυτική η στάση και η θέση της Δημοκρατικής Αριστεράς για το επόμενο διάστημα και για το τι προτίθεται να κάνει, ως προς τη συμμετοχή της στη διακυβέρνηση.»

Εξέφρασε την άποψη ότι οι διαγραφέντες μπορούν να επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ, αλλά όχι και στα ψηφοδέλτια, καθώς, όπως είπε, «η άρνηση ψήφου εκείνη την πολύ δύσκολη στιγμή ήταν μια μορφή λιποταξίας».

Σχετικά με τις εξελίξεις στα Λιμάνια, τόνισε: «Θεωρώ ότι υπάρχουν αποτελέσματα στον διάλογο, όταν τα πράγματα γίνονται πολύ σαφή και συγκεκριμένα».

Σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη, υπογράμμισε, πως θα προκύψει από σύνολο ενεργειών σε πολλά μέτωπα και πρόσθεσε ότι 'η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα, έχει τεράστια προβλήματα.

«Οι αποφάσεις να κοπούν γόρδιοι δεσμοί πρέπει να είναι καθημερινές. Για αυτό κάθε μέρα που περνάει είναι σημαντική. Δεν έχει νόημα να δίνουμε λεφτά και από την άλλη να υπάρχει απίστευτη γραφειοκρατία και σοβαρή διαφθορά, γιατί και τα δύο αυτά διαλύουν την ανάπτυξη. Και βεβαίως χρειάζεται μία ρευστότητα. Και το πρόβλημα της χώρας αυτή τη στιγμή, για όλα τα επίπεδα είναι η ρευστότητα.»

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: