Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Όταν το αρνί δάγκωσε τον λύκο ...


 
Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελάει, πατέρα...
Ήθελα αν μπορούσα να καλέσω όλα τα ανδράρια και γύναια που εδώ και 4-5 χρόνια μας κουνάνε το δάχτυλο και μας απειλούν (μεταφέροντας μας τις εντολές των αφεντικών τους) με χρεοκοπία, να εξηγήσουν την αντίδραση του λαού, μίας χώρας που (ξανα-)χρεοκόπησε. Όταν...
αντικρύσαμε όλοι τις φωτογραφίες των πανηγυριστών της χρεοκοπίας τους, αμέσως κάναμε τους συνειρμούς μας. Θυμηθήκαμε κάτι γλίνες με παράξενα ονόματα (Πορδοσάλτε, Περδεντέρης κλπ) που ίδρωναν κάτω από τον τηλεοπτικό προβολέα, να πείσουν για την "Αποκαλυπτική" διάσταση της επικείμενης -διαρκώς- χρεοκοπίας μας. Ξαφνικά βλέπουμε έναν λαό που η χώρα του χρεοκόπησε δεύτερη φορά σε 12 χρόνια, να το γλεντάει. Να το χαίρεται.
Η αντίδραση αυτή, γεννάει ερωτηματικά στο κεφάλι μας, αγωνία στους κρατούντες και τελικά φορτώνει με άπειρη δουλειά προπαγάνδας τος ανωτέρω αναφερθέντες πληρωμένους κονδυλοφόρους και άριστους χειριστές της γλώσσας (όχι ως εργαλείο λόγου αλλά ως μέσο γλειψίματος αφεντικών και εξουσίας). Πράγματι, ήδη έχουν ξεκινήσει να εκτοξεύουν πυραύλους ανοησίας και παραπληροφόρησης, διηπειρωτικού βεληνεκούς. Κακομοίρηδες. Η χρεοκοπία της Αργεντινής χάλασε την εικόνα στα αφεντικά τους και τις διακοπές, στις οποίες οι κονδυλοφόροι, μάλλον ήδη θα βρίσκονταν.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: