Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Φοιτητικές εκλογές: Πρώτη δύναμη η ΔΑΠ



Φοιτητικές εκλογές: Πρώτη δύναμη η ΔΑΠ
Μικρότερη από πέρυσι ήταν η συμμετοχή στις φοιτητικές εκλογές, όπως εκτιμούν εκπρόσωποι παρατάξεων, καθώς πριν από λίγο έκλεισαν οι κάλπες και άρχισε η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων στις σχολές των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Να σημειωθεί ότι πέρυσι η συμμετοχή κυμάνθηκε μεταξύ 60% και 65% , ενώ πρόπερσι ήταν γύρω στο 50% με 55% που θεωρήθηκε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά. Οι φοιτητικές εκλογές παρά το πολιτικό κλίμα, διεξήχθησαν φέτος σε χαμηλούς τόνους, ενώ δεν υπήρξε σχεδόν σε καμία σχολή η έντονη δραστηριότητα και το ενδιαφέρον άλλων ετών, καθώς οι φοιτητές δεν έδειξαν να συγκινούνται απ΄το κάλεσμα των φοιτητικών παρατάξεων.

Και φέτος δεν αναμένεται να εκδοθούν κοινώς αποδεκτά αποτελέσματα και κάθε παράταξη θα δημοσιοποιεί τα δικά της αποτελέσματα. Πάντως, όλοι συμφωνούν ότι η ΔΑΠ θα παραμείνει πρώτη δύναμη. Στελέχη της μάλιστα μιλούν ακόμη και για άνοδο, ενώ άλλοι φοιτητές υποστηρίζουν ότι θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα. Η ΠΑΣΠ, φαίνεται να έχει πτωτική τάση, ενώ τις δυνάμεις τους συγκρατούν οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας (ΠΚΣ) που πρόσκεινται στο ΚΚΕ.

Για άνοδο μιλούν ορισμένοι φοιτητές των παρατάξεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, ενώ πολλοί φοιτητές εκτιμούν ότι και η Αριστερή Ενότητα δεν θα εισπράξει μεγάλα οφέλη από την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες κοινοβουλευτικές εκλογές.http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: