Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Άμισθοι οι υπουργοί του Πικραμμένου

Ζήτησε «λίγα λόγια και αρκετή δουλειά»



 
Να αρνηθούν τους υπουργικούς μισθούς κάλεσε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός κ. Παναγιώτης Πικραμμένος του υπουργούς της κυβέρνησής του.

Ο κ. Πικραμμένος στην ομιλία του στην πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ζήτησε «να δηλώσουμε όλοι ότι από την κυβέρνηση αυτή δεν θα εκταμιευθεί οιοδήποτε ποσό από το δημόσιο ταμείο. Έχουμε όλοι κάποιες αμοιβές που παίρνουμε από την κύρια μας θέση, επομένως δεν βλέπω την ανάγκη για 30 μέρες να έχουμε κάποιες ειδικές απολαβές. Ακούω ευχαρίστως τις απόψεις σας πάνω στο θέμα αυτό». Ο κ. Πέτρος Μολυβιάτης ανέφερε εκπροσωπώντας τους συναδέλφους του: «Είμεθα απολύτως σύμφωνοι, κύριε πρόεδρε. Με το θέμα αυτό συμφώνησαν όλοι οι υπουργοί».

Επίσης ο κ. Πικραμμένος ζήτησε η άσκηση των καθηκόντων του καθενός να μη συνοδεύεται από υψηλού κόστους δραστηριότητες. «Δεν θα ήθελα ούτε λιμουζίνες, ούτε πολλά ταξίδια, ούτε τέτοια πράγματα. Μπορούμε να αρκεστούμε στα ελάχιστα, σε αυτά τα οποία μας παρέχει αυτή τη στιγμή το δοκιμαζόμενο κράτος», τόνισε.

Επιπλέον πρότεινε οι υπουργοί να μην προβαίνουν σε δηλώσεις ευρύτερου πολιτικού ενδιαφέροντος όσο ασκούν τα καθήκοντά τους για να μην υπάρχει ο κίνδυνος παρεξηγήσεων: «Θα παρακαλούσα όχι πολλές δηλώσεις, περιττές συνεντεύξεις και, κυρίως, όχι δηλώσεις που μπορεί να παρεξηγηθούν», υπογράμμισε.

Στην ίδια ομιλία ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετέχει ούτε στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ούτε στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. Ο κ. Πικραμμένος έκρινε ότι θα πρέπει να βρίσκεται στη χώρα, αφού η διπλωματική υπηρεσία «με διαβεβαιώνει ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο θέμα το οποίο να μπορεί να οδηγήσει σε κάποια κρίση», όπως είπε.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός περιέγραψε την κατάσταση στη χώρα ορίζοντας τα δύο σημεία που πρέπει να κινηθεί η κυβέρνηση. «Το ένα όριο», είπε, «είναι οι υποχρεώσεις της χώρας και το άλλο όριο η κατάσταση της κοινωνίας».

Ολοκληρώνοντας ο κ. Πικραμμένος έθεσε τον βασικό στόχο αυτής της κυβέρνησης: «Με ασφάλεια και ηρεμία να οδηγήσουμε τη χώρα σε εκλογές και σε πολιτική λύση».protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: