Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΒΓΑΛΕ «ΜΑΥΡΑ» ΧΡΗΜΑΤΑ


Στη φάκα του ΣΔΟΕ 13.500 καταθέτες εξωτερικού


http://newpost.gr/post/160286/sti-faka-toy-sdoe-13500-katathetes-eksoterikoy/ 
Αναντιστοιχία σε 13.500 περιπτώσεις εντοπίστηκε μεταξύ εμβασμάτων στο εξωτερικό και δηλωθέντων εισοδημάτων στην Ελλάδα, από τα πρώτα αποτελέσματα της επεξεργασίας της λίστας με τα 54.200 πρόσωπα που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό την περίοδο 2009 – 2012.

Ειδικότερα, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης και πολιτικός προϊστάμενος τουΣΔΟΕ, μιλώντας στην Βουλή τόνισε ότι «η ενημέρωση που έχω – ο υπουργός δεν μπορεί και δεν πρέπει να ασχολείται με τους ελέγχους – αναφέρει ότι έχει ολοκληρωθεί η πρώτη επεξεργασία της λίστας εμβασμάτων. Από τα πρώτα αποτελέσματα προκύπτει ότι σε ένα 25% υπάρχει αναντιστοιχία δηλώσεων και εμβασμάτων. Έχουμε ζητήσει από αυτούς να δικαιολογήσουν την αναντιστοιχία σε διαφορετική περίπτωση θα επιβληθούν πρόστιμα». 

Αυτό επανέλαβε ο κ. Μαυραγάνης μιλώντας και στη ΝΕΤ, εξηγώντας την διαδικασία που θα ακολουθηθεί. Όπως είπε θα σταλούν ειδοποιητήρια στους καταθέτες με τα οποία θα καλούνται να προχωρήσουν σε διόρθωση των δηλώσεων τους προκειμένου να δικαιολογούνται τα χρήματα που έχουν βγει στο εξωτερικό. Στη συνέχεια οι ίδιοι θα φορολογηθούν με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματά τους. Εάν, κάποιος αρνηθεί να προχωρήσει σε διόρθωση της δήλωσης του, ανέφερε ο κ. Μαυραγάνης, τότε θα γίνει εξονυχιστικός έλεγχος. 

Εν τω μεταξύ ο κ. Μαυραγάνης απαντώντας στην ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνας Χρυσοβελώνη επισήμανε ότι η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει στην διάθεσή της και τη λίστα με όσους έχουν αγοράσει ακίνητα στο εξωτερικό έως την 31η.12.2010. Ωστόσο, όπως εξήγησε σε προτεραιότητα έχουν μπει οι έλεγχοι της λίστας εμβασμάτων η οποία αποτελεί «ένα μικρό περιουσιολόγιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: