Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

«Αφήστε μας να υλοποιήσουμε τις πολιτικές μας»


ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΜΑΡΑ ΣΕ ΜΠΑΡΟΖΟ



«Αφήστε μας να υλοποιήσουμε τις πολιτικές μας»
Η επιμήκυνση του χρόνου εφαρμογής του προγράμματος κατά δύο χρόνια θα αποτελέσει σύμφωνα με πληροφορίες το κεντρικό θέμα στην ατζέντα της συνάντησης ανάμεσα στο Αντώνη Σαμαρά και τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Μια συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί τελικώς την Πέμπτη, περί τις 5.30 το απόγευμα στο Μαξίμου, αντί της αρχικώς προγραμματισμένης συνάντηση για σήμερα, λόγω της συνεδρίασης του Κολλεγίου των Επιτρόπων στις Βρυξέλλες.

Το ενδιαφέρον του ζητήματος επικεντρώνεται πλέον στους τρόπους που μπορεί να διεκδικηθεί η επιμήκυνση προκειμένου να καταστεί εφικτή η παράκαμψη των εθνικών κοινοβουλίων που θα κληθούν να εγκρίνουν την παράταση εφαρμογής του προγράμματος ή όχι.

Η ελληνική πλευρά θα επιχειρήσει να πείσει τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ορθότητα των επιλογων στις πολιτικές που προτίθεται να ακολουθήσει με στόχο να επιτευχεί η ανάκαμψη της οικονομίας τουλάχιστον στις αρχές του 2014 όπως επεσήμανε στη χθεσινή του ομιλία στην Κ.Ο. της ΝΔ ο πρωθυπουργός.

Ωστόσο, πηγές του Μαξίμου υπογράμμιζαν στο newpost.gr ότι με βάση τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, η ανάκαμψη της οικονομίας παραμένει στόχος εφικτός να επιτευχθεί από τα μέσα του 2013.

Στρατηγική της κυβέρνησης αποτελεί ένα διαφορετικό μοντέλο σχετικά με την επιμήκυνση το οποίο δε θα περιλαμβάνει επιπλέον χρηματοδοτήσεις από τους κρατικούς προϋπολογισμούς των χωρών της Ε.Ε. και άρα θα μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς να απαιτηθεί η έγκριση των Κοινοβουλίων της κάθε χώρας.

«Αφήστε μας να κάνουμε τις πολιτικές μας και θα βγούμε όλοι κερδισμένοι» είναι το μήνυμα που, σύμφωνα με στενούς του συνεργάτες θα επιχειρησει διαμέσου του κ Μπαρόζο, να στείλει ο κ. Σαμαρας στο εξωτερικό.


Πάνος Ρασσιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: