Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Γεροβασίλη: Στη φύση της Αριστεράς ο ρεαλισμός και η ειλικρίνεια...


ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ«Αριστερή πολιτική είναι η ρεαλιστική πολιτική, με όσα τακτικά μέτρα χρειάζονται, σε νόμους, που θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των πολλών», δήλωσε, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9", η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, σημειώνοντας ότι...
«στη φύση της Αριστεράς είναι ο ρεαλισμός και η ειλικρίνεια».

Αναφερόμενη στην ομιλία του πρωθυπουργού για τις προγραμματικές δηλώσεις και στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, η κ. Γεροβασίλη καταλόγισε στα κόμματα της αντιπολίτευσης «στείρα και όχι πειστική μικροπολιτική».

«Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, είτε έχουν πρόβλημα με τα ελληνικά τους και δεν κατάλαβαν την ομιλία του πρωθυπουργού, είτε κάνουν μικροπολιτική, που είναι στείρα και όχι πειστική και αυτό ισχύει και για το προσχέδιο του προϋπολογισμού», επισήμανε και προσέθεσε ότι η κυβέρνηση έδωσε «την επτάμηνη μάχη της διαπραγμάτευσης, για να μπορεί σήμερα να διατυπώσει το σχέδιο μιας τετραετίας, για να βγει η χώρα από τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, με ό,τι σημαίνει αυτό για τις επιβαρύνσεις στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών».

«Έχουμε δυσκολίες και τις λέμε στον ελληνικό λαό, μαγικά κουμπιά δεν υπάρχουν και ο ελληνικός λαός δεν πιστεύει, ότι υπάρχουν», ανέφερε, ενώ συνδύασε την έξοδο από την κρίση στο τέλος της τριετίας της συμφωνίας με τη μεγάλη συζήτηση για το χρέος, από την οποία, όπως είπε, «θα εξαρτηθεί το πόσο εύκολα θα βγούμε από την κρίση».

Η κ. Γεροβασίλη απέδωσε σε συνήθη ευγένεια την αναφορά του πρωθυπουργού, ότι θα ήθελε να είναι ο κ. Μεϊμαράκης αρχηγός της ΝΔ.

«Ο πρωθυπουργός δεν επιλέγει, ποιον θα έχει απέναντι του, θα το ευχόταν στον καθένα, που είχε απέναντι του», είπε, ενώ διευκρίνισε, ότι σημασία έχει ποια πολιτική θα ακολουθήσει η ΝΔ και όχι τα πρόσωπα, επαναλαμβάνοντας τη θέση της ότι «στην προεκλογική περίοδο, ο κ. Μεϊμαράκης μιλούσε, όπως ο κ. Σαμαράς».

«Βεβαίως παίζει ρόλο το προσωπικό στοιχείο, αν θα είναι ακραίος νεοφιλελεύθερος ή πιο κεντρώος», δήλωσε και κατηγόρησε τη ΝΔ, ότι στο θέμα της συναίνεσης διακρίνεται από “αναντιστοιχία λόγων και πράξεων», καθώς, «με πρόσχημα την προηγούμενη προεδρία επέλεξε να μην μπει στη διαδικασία συναινετικού προεδρείου».

Αναφορικά με τις θετικές ψήφους, που πήρε ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής για το προεδρείο της Βουλής, η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι «στη ΝΔ υπήρχαν και υπάρχουν ακροδεξιοί, που δεν τους χωρίζουν διαφορές από την ΧΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: