Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Συνεχίζονται τα μπλόκα των αγροτών...


 Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται τα μπλόκα των αγροτών - Ποιοι δρόμοι κλείνουν σήμερα

Συνεχίζονται και σήμερα οι αγροτικές κινητοποιήσεις με τους εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα να...
παραμένουν στα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα. 

Η Ελλάδα στην ουσία έχει χωριστεί στα... τρία, καθώς τα Τέμπη παραμένουν κλειστά, ενώ την ίδια στιγμή και η νέα και η παλαια Εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου έχει αποφασιστεί να μείνει κλειστεί επ' άοριστον και μέχρι νεωτέρας. 

Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στις Βρυξέλλες για την σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό, στην ατζέντα των αγροτών αναμένεται τις επόμενες ημέρες συνάντηση - όπως είχε δηλώσει και η κυβερνητική εκπρόσωπος 'Ολγα Γεροβασίλη. 

Οι αγρότες, αν και διασπασμένοι, πλέον, είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να αποσυρθεί το ασφαλιστικό, ακόμα και αν αυτό σημαίνει να περάσουν μήνες στους δρόμους. 

Υπό κατάληψη παραμένει σήμερα η Εγνατία Οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων. Αργότερα θα αποφασιστεί εάν θα κλείσει η δίοδος για την παρακαμπτήριο, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας, ενώ παραμένουν τα μπλόκα των Κοκκινογείων και Προσοτσάνης του νομού Δράμας.

Στον νομό Κιλκίς, όπου έχουν στηθεί δύο μπλόκα στα τελωνεία των Ευζώνων και στη Δοϊράνη, στα σύνορα Ελλάδας-πΓΔΜ, στο πρώτο θα συνεχιστεί και σήμερα ο αποκλεισμός (12:00-15:00 και 20:00-23:00) και στο δεύτερο η διέλευση θα κλείσει από τις 19:00 έως τις 23:00. 

Στα διόδια των Μαλγάρων, συνεχίζεται ο αποκλεισμός, ενώ σε αποκλεισμό παραμένει για περισσότερες από δύο εβδομάδες ο κόμβος του Νησελίου επί της Εγνατίας Οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας.

Υπενθυμίζεται ότι συμβολικά στο μπλόκο στήθηκε τέντα, με τους συμμετέχοντες σε αυτό να στέλνουν μήνυμα ότι δεν προτίθενται να αποχωρήσουν.

Στον κόμβο της Κουλούρας (Ημαθία), επί της Εγνατίας Οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας, καθημερινά γίνεται συμβολικός αποκλεισμός μιας ώρας από τις 16:00.

Οι αγρότες της Νίκαιας που αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους θα προχωρήσουν την Παρασκευή σε κατάληψη του κτιρίου των δικαστηρίων.

Τη στάση τους, εν τω μεταξύ, σκληραίνουν και οι αγρότες του μπλόκου των Μικροθηβών οι οποίοι προχώρησαν από χθες σε πολύωρους πλήρεις αποκλεισμούς του αυτοκινητόδρομου Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

Πηγή: newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: