Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία τους Προφυλακιστέοι το ζευγάρι Ρομά για την υπόθεση της «Μαρίας»


Προφυλακιστέοι το ζευγάρι Ρομά για την υπόθεση της «Μαρίας»

Αθήνα
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οι δύο κατηγορούμενοι, που εμφανίζονταν ως γονείς της 4χρονης «Μαρίας», που εντοπίστηκε στον καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα.

Την ίδια ώρα, η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των δύο Ρομά.

Ο 39χρονος και η 40χρονη σύντροφός του κατηγορούνται για απαγωγή ανηλίκου και για υφαρπαγή εγγράφων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα θα μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού και ο 39χρονος στις φυλακές Λάρισας.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης δήλωσαν ότι, σεβόμενοι την ανακριτική διαδικασία και τον κώδικα δεοντολογίας, δεν σκοπεύουν να προβούν σε δηλώσεις και ότι σέβονται την απόφαση της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 39χρονος στην απολογία του υποστήριξε ότι όταν ο Βούλγαρος, Ρομά μαζί με τη φυσική μητέρα της μικρής παρουσιάστηκαν στην οικογένεια του, προκειμένου να δώσουν το παιδί, ο ίδιος απουσίαζε και όταν 15 ημέρες μετά επέστρεψε, βρήκε το παιδί στο σπίτι.

Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος, λόγω του βεβαρημένου ποινικού μητρώου του, δεν ήθελε να κρατήσουν τη μικρή, αλλά η σύντροφός του ισχυρίστηκε ότι το είχε αγαπήσει και έτσι το παιδί παρέμεινε στην οικογένεια.

Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία απευθύνει έκκληση στους πολίτες αν γνωρίζουν οτιδήποτε σχετικά με τα άτομα που απεικονίζονται στις φωτογραφίες και γενικότερα με την συναφή υπόθεση του ανήλικου κοριτσιού να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 2410-683171 και 2410-683184-5 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας.

Υπενθυμίζεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ Ελευθερία του Αργυρίου και της Σοφίας, η οποία γεννήθηκε την 22/06/1973 στα Τρίκαλα ή ΣΑΛΗ Σελήνη του Παύλου και της Μαρίας, η οποία γεννήθηκε την 08/06/1972 στη ΛάρισαΣΑΛΗΣ Χρήστο του Γεωργίου και της Μαρίας, ο οποίος γεννήθηκε την 15/08/1974 στη ΛάρισαNewsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: