Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Ποιος οδηγούσε το ταχύπλοο; ...


Ποιος οδηγούσε το ταχύπλοο; - Τα ονόματα των συνεπιβατών του 77χρονουΤα ονόματα των συνεπιβατών του 77χρονου...
Οι μέρες περνούν αλλά τα ερωτήματα πληθαίνουν για την τραγωδία της Αίγινας που κόστισε τη ζωή σε ένα κοριτσάκι μόλις 5 ετών και σε άλλους τρεις ενήλικες. Και αυτό γιατί μπορεί να κρατείται ο 77χρονος Θρασύβουλος Λυκουρέζος, αλλά...
οι μέχρι στιγμής χειρισμοί και τα στοιχεία δεν καθιστούν σαφές αν όντως ήταν αυτός που οδηγούσε το ταχύπλοο. Για παράδειγμα, άπαντες αναρωτιούνται πώς γίνεται να οδηγούσε το σκάφος ενώ καλά-καλά δείχνει να μην μπορεί να περπατήσει.

Μαζί του ήταν άλλα τρία άτομα: οι Βενετσιάνος Επαμεινώνδας, Βενετσιάνου Ευθυμία και Καρακάσης Θεοδόσης. 

Επίσης όπως έχει γίνει γνωστό το σκάφος έτρεχε με τουλάχιστον 21 μίλια την ώρα. Αυτό φαίνεται να υποστήριξε στην πρώτη του κατάθεση μετά την ασύλληπτη τραγωδία ο 77χρονος χειριστής του σκάφους και υπεύθυνος για το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και ένα αγγελούδι πέντε ετών. Σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας, κ. Θοδωρή Δρίτσα, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΙ, ο δράστης του δυστυχήματος υποστήριξε ότι την ώρα του τραγικού συμβάντος είχε αναπτύξει ταχύτητα 21 μίλια την ώρα, ταχύτητα «αδιανόητη» σύμφωνα με τον υπουργό. Πάντως την ίδια ώρα, αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα από τον οδηγό του σκάφους. 

Οι αρχές έχουν εντοπίσει τους υπόλοιπους τρεις επιβάτες του ταχυπλόου. Πρόκειται για δύο άντρες και μία γυναίκα, αλλά προς το παρόν δεν δίνουν τα ονόματά τους στη δημοσιότητα. 



Ζωντανός πνίγηκε ο καπετάνιος της λάντζας

Τραγικό παιχνίδι έπαιξε η μοίρα στον κυβερνήτη του τουριστικού σκάφους («λάντζα»), το οποίο εμβολίστηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην Αίγινα από ταχύπλοο με τέσσερις επιβάτες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατά την εξέταση που διενήργησε ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πειραιά, Ηλίας Μπογιόκας, διαπιστώθηκαν τρία χτυπήματα στο σώμα του άτυχου άνδρα: στο πόδι, πίσω από το αυτί και στο μέτωπο. 

Εκείνο που φαίνεται πως απέβη μοιραίο για τον άτυχο 58χρονο καπετάνιο της λάντζας, Στέλιου Τρίμη, ήταν το χτύπημα στο μέτωπο: και αυτό, καθώς το οίδημα που προκλήθηκε από πρόσκρουση σε άγνωστο αντικείμενο, είχε ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις από την εξέταση του ιατροδικαστή, να πέσει ζωντανός ο άνθρωπος στη θάλασσα, αλλά χωρίς να έχει τις αισθήσεις του. 

Γι' αυτόν τον λόγο, όπως προκύπτει, οι πνεύμονες και η κοιλιακή του χώρα ήταν γεμάτοι από θαλασσινό νερό.

Ο κ. Μπογιόκας έχει προχωρήσει τη διαδικασία τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων, ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σήμερα το πρωί θα προχωρήσει σε νεκροτομή και στις σορούς των υπολοίπων τριών θυμάτων της ναυτικής τραγωδίας.

πηγή protothema,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: