Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Τι είπε στην ανακρίτρια Προφυλακιστέος ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος


Στη φυλακή οδηγείται μετά την απολογία του στην ανακρίτρια κατά της διαφθοράς Βασιλική Μπράτη ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος ο οποίος κατηγορείται για τα κακουργήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος που συνδέονται με υπόθεση προμήθειας εξοπλιστικών προγραμμάτων.
liakounakos
Τα αδικήματα αφορούν μίζα ύψους περίπου δυο εκατομμυρίων ευρώ από off shore εταιρία η οποία φέρεται να ανήκει στον επιχειρηματία με τελικούς αποδέκτες τους Άκη Τσοχατζόπουλο και Γιάννη Σμπώκο.
Η σύλληψή του αποφασίστηκε μετά την αποκάλυψη νέων στοιχείων που έφθασαν στα χέρια της ανακρίτριας μέσω δικαστικής συνδρομής και σχετίζονται με μίζες προς τους Άκη Τσοχατζόπουλο και Ιωάννη Σμπώκο, που ήδη έχουν καταδικαστεί και εκτίουν πολυετείς καθείρξεις για διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος σε άλλα εξοπλιστικά προγράμματα.
Η υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο Θωμάς Λιακουνάκος αφορά στην προμήθεια ειδικών αεροσκαφών για έγκαιρη προειδοποίηση από την εταιρεία Ericson την οποία εκπροσωπούσε η εταιρεία AXON του κ. Λιακουνάκου.
Τι είπε στην απολογία του
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Θωμάς Λιακουνάκος στην απολογία του επέμενε ότι δεν δωροδόκησε πότε κάποιον. Υποστήριξε ότι αγνοεί τις συγκεκριμένες κινήσεις κεφαλαίων αν και από δέχθηκε ότι ίδρυσε την εταιρεία ινταράξιον με δύο ακόμη πρόσωπα εκ των οποίων το ένα έχει αποβιωσει. Διαχειστής της εταιρείας την οποία ίδρυσε όπως φέρεται να είπε για νόμιμος δραστηριότητες του ήταν ο Βρετανός δικηγόρος Κολεριτζ.
Σε δήλωσή τους οι δικηγόροι του κ.κ Σοφία Πολλαλη -Παρσαλη και Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ανέφεραν το πελάτης τους έδωσε εξηγήσεις και αρνήθηκε τις κατηγορίες. Επίσης οι συνήγοροι και άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο ο επιχειρηματίας να επανέλθει στην ανάκριση και να εισφέρει στοιχεία που θα αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του.
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: