Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Οριστικά τρεις οι υποψηφιότητες Απέρριψε την υποψηφιότητα Γεωργιάδη η ΚΕΦΕ - Υπέβαλε ένσταση ο Άδωνις-Εξετάζεται το πρωί του Σαββάτου


Απορρίφθηκε ομόφωνα από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ η υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη καθώς όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε, διαπιστώθηκε ότι υποβλήθηκε εκπρόθεσμα φάκελος υποψηφιότητας.
Adonis21015sk
Ένσταση κατά της απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) της ΝΔ, η οποία απέρριψε ως εκπρόθεσμη την υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος, υπέβαλε το βράδυ της Παρασκευής ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Η ένστασή του, θα συζητηθεί το Σάββατο στις 09.30 το πρωί από την ΚΕΦΕ.
Η απόφαση της ΚΕΦΕ
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κατά τη συνεδρίαση, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της Νέας Δημοκρατίας διαπίστωσε ότι υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα τρεις κλειστοί και σφραγισμένοι φάκελοι υποψηφιοτήτων για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από τα μέλη του κόμματος:
κ. Μεϊμαράκη Ευάγγελο - Βασίλειο του Ιωάννη
κ. Μητσοτάκη Κυριάκο του Κωνσταντίνου
κ. Τζιτζικώστα Απόστολο - Ιωάννη του Γεωργίου
Οι φάκελοι ανοίχτηκαν, ελέγχθηκε και διαπιστώθηκε η ύπαρξη του προβλεπομένου, από τη διάταξη του άρθρου 10, παρ. 3, του Καταστατικού του Κόμματος, αριθμού των 50 υπογραφών μελών της Πολιτικής Επιτροπής που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα καθενός από τους υποψηφίους.
Στη συνέχεια θα επακολουθήσει έλεγχος της εγκυρότητας της κάθε υπογεγραμμένης πρότασης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο από 24 Σεπτεμβρίου 2015 Πρακτικό και Απόφαση αρ. 2 της ΚΕΦΕ και στο «Αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων, υποβολής και εκδίκασης ενστάσεων κατά υποψηφιοτήτων και ανακήρυξης των υποψηφίων για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας», αντίγραφο του οποίου είχε παραδοθεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους υποψηφίους.
Επιπλέον, η ΚΕΦΕ διαπίστωσε ότι υποβλήθηκε εκπρόθεσμα φάκελος υποψηφιότητας από το μέλος του κόμματος κ. Σπυρίδωνα - Άδωνι Γεωργιάδη.
Με ομόφωνη απόφασή της η ΚΕΦΕ απέρριψε την εν λόγω υποψηφιότητα, λόγω του εκπροθέσμου της κατάθεσής της.
Γεωργιάδης: Μαθαίνω από τις ειδήσεις ότι με «έκοψαν», λυπούμαι πραγματικά
Ο Άδωνις Γεωργιάδης, εκφράζει τη λύπη του μέσω Twitter όπου γνωστοποίησε ότι ενημερώθηκε για την απόρριψη της υποψηφιότητάς του ως εκπρόθεσμης από τα δελτία ειδήσεων.
«Μαθαίνω από τις Ειδήσεις ότι έκοψαν για τα λίγα λεπτά καθυστέρησης την υποψηφιότητά μου. Εάν αυτό είναι αλήθεια λυπούμαι πραγματικά», έγραψε ο κ. Γεωργιάδης.
Όπως πρόσθεσε, δεν έχει λάβει επίσημη ενημέρωση και μεταβαίνει στα γραφεία της Ν.Δ. στη Συγγρού.
Παράλληλα, προανήγγειλε ότι θα ζητήσει δημόσια δήλωση των υπολοίπων υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος, ενώ δήλωσε βέβαιος ότι διαφωνούν με την απόρριψη της υποψηφιότητάς του.
«Θα καταθέσω ένσταση»
Ένσταση προκειμένου να επανεξεταστεί η αίτηση της υποψηφιότητάς του θα καταθέσει ο 'Αδωνις Γεωργιάδης, όπως είπε σε δήλωσή του, με δεδομένο ότι οι κ.κ Μεϊμαράκης, Μητσοτάκης και Τζιτζικώστας διαφωνούν με την απόφαση της ΚΕΦΕ να απορρίψουν ως εκπρόθεσμη την υποψηφιότητά του.
«Στο αυτοκίνητο πληροφορήθηκα, όχι από το κόμμα μου δυστυχώς, αλλά από δημοσιογράφους ότι απορρίφθηκε η υποψηφιότητά μου, γιατί ήρθα καθυστερημένος 6-8 λεπτά. Ζήτω συγγνώμη για την καθυστέρηση, έπεσα σε κίνηση στο δρόμο. Τη ΝΔ την αγαπάμε. Είμαι βέβαιος ότι όλοι θα προστατεύσουμε αυτή τη διαδικασία. Μίλησα με τους κ.κ Μεϊμαράκη και Τζιτζικώστα, οι οποίοι διαφωνούν με αυτή την απόφαση της ΚΕΦΕ και ζητούν να την επανεξετάσει. Δεν έχω βρει τον κ. Μητσοτάκη ακόμα, αλλά είμαι βέβαιος ότι έχει την ίδια άποψη», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.
«Αν αρχίζαμε να τηρούμε τα τυπικά στοιχεία θα είχα πολλά να πω. Π.χ. ο Σάκης Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕΦΕ έχει κάνει δήλωση ότι διαφωνεί με την υποψηφιότητά μου. Βάσει καταστατικού δεν θα έπρεπε να είναι μέλος της ΚΕΦΕ», συμπλήρωσε, ενώ ανέφερε ότι όταν ήρθε, σχημάτισε την εντύπωση ότι όλα είναι εντάξει και θα εξεταστεί κανονικά ο φάκελός του.
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: