Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Υπέρ της εξομοίωσης των μισθών ιδιωτικών και δημόσιων εκπαιδευτικών το ΝΣΚ

Για «σκάνδαλο» μιλά η ΟΙΕΛΕ


  (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )


Αθήνα
To Νομικό Συμβούλιο του Κράτους εξέδωσε απόφαση υπέρ της εξομοίωσης των μισθών των ιδιωτικών εκπαιδευτικών με τους αντίστοιχους των εκπαιδευτικών στη δημόσια εκπαίδευση, έτσι ώστε να εντάσσονται πλέον στο ενιαίο μισθολόγιο και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί.

Τη σχετική γνωμοδότηση έκανε δεκτή και υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Γ.Μπαμπινιώτης.

Για γνωμοδότηση-σκάνδαλο, με την οποία χαρίζονται εκατομμύρια ευρώ στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων» μιλά η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) και προειδοποιεί ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον των υπευθύνων.

Ειδικότερα, η απόφαση του Γ΄ Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που ελήφθη ομόφωνα, αφορά σε μισθολογικά θέματα ιδιωτικών εκπαιδευτικών σε σχέση με το ενιαίο μισθολόγιο - βαθμολόγιο των εκπαιδευτικών (N. 4024/27.10.2011).

Ζητήθηκε δε, μετά από συνεχή αιτήματα των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να αντιμετωπιστούν θέματα τα οποία εδώ και καιρό εκκρεμούσαν στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Οργισμένη η ΟΙΕΛΕ απειλεί με προσφυγές

Την οργή της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) προκάλεσε η σχετική γνωμοδότηση.

Με έντονο ύφος η ΟΙΕΛΕ καταγγέλλει τη γνωμοδότηση, κάνοντας λόγο για «γνωμοδότηση - σκάνδαλο, με την οποία χαρίζονται εκατομμύρια ευρώ στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων»

Η Ομοσπονδία μάλιστα προειδοποιεί ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον των υπεύθυνων του «σκανδάλου».

«Η ΟΙΕΛΕ θα προβεί σε ποινική δίωξη εναντίον του Υπουργού Παιδείας, κ. Μπαμπινιώτη και εναντίον όλων όσοι εμπλέκονται στη δυσώδη αυτή υπόθεση. Όλοι όσοι επιχειρούν ακόμη και τώρα, την ώρα που είναι παλλαϊκό το αίτημα για διαφάνεια και δικαιοσύνη, να εξυπηρετούν με κάθε τρόπο τις ολιγομελείς συντεχνίες των ισχυρών, θα βρεθούν σύντομα αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη» αναφέρει η Ομοσπονδία.

Οι εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ κατήγγειλαν -όπως αναφέρει το Βήμα- και τον ειδικό γραμματέα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του υπουργείου κ. Μιχ. Κοντογιάννη για την υπογραφή της γνωμοδότησης.

Ο ίδιος με τη σειρά του μίλησε για «άστοχες συνδικαλιστικές ενέργειες που δημιουργούν τον κίνδυνο, το προνόμιο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών να αμείβονται με τις αμοιβές του δημοσίου να καταργηθεί και να περάσουν σε ατομικές συμβάσεις».

Όπως εξήγησε ο κ. Κοντογιάννης στο «Βήμα», η σχετική γνωμοδότηση υπογράφηκε την Παρασκευή από τον υπουργό Παιδείας, ενώ «στη συνέχεια, για λόγους δημοκρατικής ευαισθησίας ζήτησε από τη Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης και από άλλους παράγοντες του υπουργείου Παιδείας να την υπογράψουν».

Επειδή, όμως, υπήρχε κωλυσιεργία από την πλευρά αυτών των παραγόντων αποφασίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, να προωθηθεί άμεσα προς υλοποίηση.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: