Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Αλέξης Τσίπρας: Δεν υπάρχει πεδίο συνεννόησης με τη Νέα Δημοκρατία



Αλέξης Τσίπρας: Δεν υπάρχει πεδίο συνεννόησης με τη Νέα Δημοκρατία
Απέρριψε, όπως αναμενόταν, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ, επαναλαμβάνοντας πως ο πολιτικός σχηματισμός θα επιδιώξει να υπάρξει συνεννόηση πρωτίστως με τις δυνάμεις της Αριστεράς.


Όπως ανέφερε, ζητήσαμε προεκλογικά ψήφο διακυβέρνησης, εντολής για συγκρότηση κυβέρνησης της Αριστεράς για να απεμπλακούμε από το μνημόνιο. Αυτό που ζητήσαμε το εννοούσαμε και το εννοούμε», τονίζοντας πως διαμορφώνονται δυνατότητες για μια ριζικά διαφορετική πορεία. Στο σημείο αυτό έθεσε εκ νέου θέμα εκλογικού νόμου, τον οποίο χαρακτήρισε καλπονοθευτικό.

Πρόσθεσε πως οι προγραμματικές θέσεις της ΝΔ είναι στον αντίποδα του εναλλακτικού σχεδίου διακυβέρνησης της Αριστεράς, επισημαίνοντας πως δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, όπως τη χαρακτήρισε ο κ. Σαμαράς, καθώς ο πρόεδρος της ΝΔ έχει υπογράψει το μνημόνιο. «Οι υπογραφές αυτές δεν αποτελουν σωτηρία αλλά τραγωδία» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Καταλήγοντας ζήτησε σεβασμό της λαϊκής ετυμηγορίας, τονίζοντας πως δεν υπάρχει νομιμοποίηση λήψης «βάρβαρων μέτρων» μέχρις ότου τουλάχιστον σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση. Παράλληλα, προειδοποίησε να μη γίνει απόπειρα δημιουργίας κλίματος «τεχνητών εκβιασμών» σε βάρος του λαού.

Η πολιτική της λιτότητας απορρίφθηκε από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, επισήμανε, κλείνοντας ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: