Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Ίσως ψηφίσει κάποια μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος η ΝΔ

Συναίνεση με... μέτρο

O πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κατά την παρουσίαση του αναθεωρημένου οικονομικού προγράμματος στο Ζάππειο
O πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κατά την παρουσίαση του αναθεωρημένου οικονομικού προγράμματος στο Ζάππειο (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Το ενδεχόμενο ψήφισης κάποιων μέτρων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, που αποτελούν και δικές της προτάσεις, φαίνεται πως εξετάζει η ΝΔ. Πάντως, στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποκλείουν το ενδεχόμενο να συνυπογραφεί στο σύνολο του το κυβερνητικό πακέτο, καθώς όπως έχει ξεκαθαρίσει και ο Αντώνης Σαμαράς η ΝΔ δεν πρόκειται να παρέχει συναίνεση στο λάθος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έχει τονίσει πως η κυβέρνηση θα πρέπει να αποδεχθεί ή όλο το σχέδιο που παρουσίασε στο Ζάππειο ή τίποτα, εν τούτοις σύμφωνα με τους συνομιλητές του δεν αποκλείει να καταψηφίσει επί της αρχής το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, αλλά να στηρίξει μεμονωμένα μέτρα.

Τέτοια μέτρα θα μπορούσαν να είναι η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, οι αποκρατικοποιήσεις, η διαχείριση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας, ο περιορισμός των προσλήψεων στο δημόσιο, τα οποία και ο ίδιος άλλωστε συμπεριέλαβε στην επικαιροποιημένη οικονομική του πρόταση.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Τρίτης ο Αντώνης Σαμαράς θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στόχος του προέδρου της ΝΔ είναι να ενημερώσει τον Κάρολο Παπούλια για το Ζάππειο ΙΙ.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: