Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Σαμαράς: Συναίνεση στους στόχους, όχι στην πολιτική...



Η Νέα Δημοκρατία συμφωνεί με τους στόχους για τη μείωση του δημοσίου ελλείμματος και του χρέους, δεν πρόκειται όμως να προσφέρει στήριξη σε «αποδεδειγμένα λάθος συνταγή», δήλωσε ο... Αντώνης Σαμαράς αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δήλωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση λέει "όχι" στην εφαρμοζόμενη πολιτική, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο στήριξης μεμονομένων μέτρων και πολιτικών. "Αν ένα μέτρο είναι καλό για την πατρίδα έχουμε καθήκον να το στηρίξουμε. Αν τη βλάπτει δεν έχουμε το δικαίίωμα", είπε.

Αποκάλεσε "γυμναστική στη ματαιότητα" την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, λέγοντας ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ευρώπης -και παρά τις θυσίες- το έλλειμμα θα παραμείνει φέτος, αλλά και το 2012, στο 10% του ΑΕΠ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφθηκε το Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να ενημερώσει τον Κάρολο Παπούλια για τις οικονομικές προτάσεις που παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα στο Ζάππειο.

Ευρω-πιέσεις για συναίνεση

Αργά χθες το βράδυ, ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ κάλεσε δημοσίως τα πολιτικά κόμματα της Ελλάδας να στηρίξουν το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και τις αποκρατικοποιήσεις. "Είναι εθνικό και όχι κομματικό θέμα" είπε, μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Επεσήμανε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι, η κοινή γνώμη και οι αγορές περιμένουν από την Ελλάδα να λειτουργεί ως "μία ομάδα με υπεύθυνο τρόπο", όπως συνέβη στην Ιρλανδία και στην Πορτογαλία.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: