Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Συνέλαβαν τον διοικητή του ΚΑΤ για κεραία της Cosmote στο νοσοκομείο!

newpost.gr

Συνέλαβαν τον διοικητή του ΚΑΤ για κεραία της Cosmote στο νοσοκομείο!
Συνελήφθη ο διοικητής του ΚΑΤ, κ. Ευάγγελος Παπαφράγκας, ο οποίος, σύμφωνα με τις αρχές, έχει τοποθετήσει κεραία κινητής τηλεφωνίας εντός του νοσοκομείου, πάνω από το χώρο όπου στεγάζονται οι διοικητικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με το protothema.gr, η κεραία ήταν καμουφλαρισμένη, ώστε να φαίνεται ότι ήταν προέκταση του τοίχου.

Ο διοικητής κρατείται από σήμερα στο Α.Τ Κηφισιάς και την Τετάρτη αναμένεται να περάσει τη διαδικασία του αυτόφωρου.

Οι αστυνομικές αρχές επενέβησαν μετά τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στον εισαγγελέα ο περιβαλλοντολογικός σύλλογος ΚΗΦΙΣΙΑ S.O.S.

Το χρονικό

Έπειτα από επανηλλημένες καταγγελίες του περιβαλλοντικού συλλόγου Κηφισιά SOS από τις αρχές του 2011, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.) διενήργησε έρευνα στα αρχεία της. Εκτός του ότι στα αρχεία της επιτροπής δεν βρέθηκε καμία εκδοθείσα άδεια για την τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο νοσοκομείο ΚΑΤ στην περιοχή της Κηφισιάς.

Ως εκ τούτου η Ε.Ε.Τ.Τ. διενήργησε επί τόπου αυτοψία στο νοσοκομείο στις 17 Ιανουαρίου διαπιστώνοντας το αδιανόητο. «Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της αυτοψίας, στο κτίριο που στεγάζονται οι διοικητικές υπηρεσίες του Νοσοκομείου ΚΑΤ και η επαγγελματική σχολή Βοηθών Νοσηλευτικής βρέθηκε εγκατεστημένη κυλίνδρική κατασκευή τύπου εξαερισμού. Από τις μετρήσεις ελέγχου λειτουργίας κεραιών κινητής τηλεφωνίας που πραγματοποιήθηκαν κατά την αυτοψία μετρήθηκαν εκπομπές σε συχνότητες της εταιρίας Cosmote» αναφέρει με επιστολή του το Υπουργείο Υγείας.

Η Ε.Ε.Τ.Τ. απέστειλε επιστολή συμμόρφωσης στην εταιρία Cosmote, η οποία όμως δεν προέβει σε καμία απόφαση συμμόρφωσης σχετικά με την κεραία που είχε τοποθετηθεί στο νοσοκομείο.

Συνεπώς, η σύλληψη του διοικητή του ΚΑΤ δεν προκάλεσε καμία έκπληξη στους περιβαλλοντικούς φορείς της περιοχής, ωστόσο απορίας άξιο είναι αν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου και οι κάτοικοι είχαν γνώση του γεγονότος και του κινδύνου της υγείας τους από την ακτινοβολία της εν λόγω κεραίας.

Υπενθυμίζουμε ότι το θέμα έφτασε μέχρι τη Βουλή με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΛΑ.ΟΣ., κ. Γεωργιάδης και κ. Πλευρής προς το υπουργείο Υγείας.



Πηγή: protothema-newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια: