Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Όλα όσα έγιναν στο δωμάτιο-«ταφόπλακα» για τoν Στρος Καν

Από τη σουίτα των 3.000 δολαρίων στις φυλακές Ράικερς


http://img.protothema.gr/D286B170E7D72F58C7DE1267A2BFE2FA.jpg
Στις διαβόητες φυλακές της Νέας Υόρκης, στο νησί Ρίκερς βρίσκεται από χθες το βράδυ ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν και θα παραμείνει εκεί μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του την Παρασκευή. Νωρίτερα η δικαστής Μελίσα Τζάκσον χρειάστηκε μόλις 20 λεπτά για να αρνηθεί να ορίσει εγγύηση για τις κατηγορίες που του αποδίδονται, περί σεξουαλικής επίθεσης και προσπάθειας βιασμού της καμαριέρας του ξενοδοχείου που διέμενε. Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Γάλλου πολιτικού είπαν ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο να εφεσιβάλουν την απόφαση για αποφυλάκιση με εγγύηση. Αν η δικαστής επιμείνει στην απόφασή, τότε ο Ντομινίκ Στρος Καν μπορεί να παραμείνει στις φυλακές της νήσου Ράικερς καθ' όλη τη διάρκεια της δίκης του.

Ο αδερφός του θύματος έδωσε συνέντευξη


Ο αδερφός της γυναίκας που κατήγγειλε τον Στρος Καν για απόπειρα βιασμού έδωσε συνέντευξη στην MailOnline και αποκάλυψε όσα του είπε η αδερφή του. Προς εκείνον ήταν το πρώτο τηλέφωνο που έκανε η 32χρονη Οφηλία (όπως φέρεται να είναι το όνομά της) μετά την επίθεση. Εκλαιγε με λυγμούς και ψέλλιζε: «Κάποιος μου έκανε κάτι πολύ άσχημο». Όπως είπε η γυναίκα, ο Στρος Καν την κλείδωσε μέσα στο δωμάτιο και της επιτέθηκε δύο φορές.

Ο αδερφός της της είπε να μην πει τίποτε σε κανέναν και αμέσως έψαξε να βρει δικηγόρο για να την υπερασπιστεί.

«Είναι μία γυναίκα που εργάζεται πολύ σκληρά και δεν πειράζει κανένα. Είμαστε μετανάστες από τη Δυτική Αφρική, είναι ένας υπέροχος άνθρωπος και το μόνο που θέλει είναι η δουλειά της» είπε ο αδερφός της στην εφημερίδα και πρόσθεσε: «Την αγαπάω πολύ, είναι η μικρή μου αδερφή και τώρα έχει αρχίσει να συνέρχεται. Βρίσκεται σε ένα απολύτως ασφαλές μέρος και θα μείνει εκεί το επόμενο διάστημα».


Από τη σουίτα των 3.000 δολαρίων στις φυλακές Ράικερς


Ο 43χρονος άντρας που είναι ιδιοκτήτης εστιατορίου στο Χάρλεμ είπε τέλος ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην αμερικανική δικαιοσύνη.

Κατά τη χθεσινή δίκη ακούστηκαν ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την επίθεση στην καμαριέρα. Η γυναίκα βρισκόταν στο δωμάτιο για να καθαρίσει όταν ο Ντομινίκ Στρος Καν βγήκε γυμνός από το μπάνιο και άρχισε να την κυνηγάει. Την πρόλαβε στην πόρτα και την τράβηξε μέσα προσπαθώντας αρχικά να την αναγκάσει να του κάνει στοματικό σεξ, ενώ στη συνέχεια επιχείρησε να τη βιάσει παρά φύση.

Ηταν τότε που η γυναίκα κατάφερε να ξεφύγει και σε κατάσταση σοκ να τρέχει στο ξενοδοχείο, όπου τη βρήκε μία συνάδελφός της, η πρώτη που έμαθε για τα όσα είχαν συμβεί.


Οι φυλακές Ράικερς

Το κτιριακό συγκρότημα των φυλακών Ράικερς, που βρίσκεται δίπλα στο αεροδρόμιο Λα Γκουάρντια, είναι γνωστό σε όσους παρακολουθούν αστυνομικές σειρές στην τηλεόραση και στους λάτρεις των ταινιών με εγκλήματα στον κινηματογράφο, ως ο τόπος όπου κρατούνται οι ύποπτοι τέλεσης εγκληματικών πράξεων μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής τους, ή όπου εκτίονται σύντομες ποινές.

Το συγκρότημα άρχισε να κτίζεται το 1930, εκτείνεται σε εμβαδό 1700 τετρ. χιλιομέτρων, μπορεί να φιλοξενήσει έως και 17.000 κρατούμενους και επικοινωνεί με μία γέφυρα με την περιοχή Κουίνς, της Νέας Υόρκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: