Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Χαμός από τις δηλώσεις του Γλεζου...


Προαναγγέλλει κατασχέσεις καταθέσεων ο Γλέζος
Περί αναγκαστικού εσωτερικού δανεισμού (δηλαδή κατάσχεση καταθέσεων).
Κυβέρνηση : Δεν πρόκειται να γίνει δήμευση καταθέσεων.
Τι ανταπαντά ο Γλέζος...
Η δήλωση του Γλέζου (στην "Ελευθεροτυπία") πως αν μας διακόψουν την χορήγηση του δανείου, είναι πιθανόν - από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- να επιβληθεί εσωτερικός αναγκαστικός δανεισμός, προκάλεσε τον κακό χαμό.
Ο ιδιος ο Σαμαράς απάντησε, από την Τριπολη οπου περιοδεύει, στον Μανώλη Γλέζο, υπογραμμίζοντας πως "αν ο κόσμος το πίστευε θα είχαμε εκροή καταθέσεων από την Ελλάδα αλλά...
ο κόσμος δεν τους παίρνει στα σοβαρά."
Δήλωση εκανε και ο κυβερνητικος εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου:«Ο Γλέζος προτείνει αναγκαστική δήμευση των καταθέσεων, όπως στην Κύπρο»


Η απάντηση του Γλέζου στον Κεδίκογλου

Στον κ. Κεδίκογλου ανταπάντησε ο ίδιος ο κ. Γλέζος: «Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε για μια ακόμα φορά το .. άσπρο μαύρο, λέγοντας «Ο Γλέζος προτείνει αναγκαστική δήμευση των καταθέσεων, όπως στην Κύπρο». Δηλαδή ο "εσωτερικός αναγκαστικός δανεισμός για εισοδήματα πάνω από ένα όριο" - π.χ. 100.000 εισόδημα - έγινε" κατάσχεση καταθέσεων"!!», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του Μανώλη Γλέζου και προσθέτει:

«Κατάσχεση καταθέσεων και εισοδημάτων. κάνει ουσιαστικά κυβέρνηση εδώ και δυο χρόνια και μάλιστα σε όσους έχουν χαμηλά και μόνο εισοδήματα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος περίμενε την σημερινή συνέντευξη.

Θα μπορούσε να διαβάσει το βιβλίο του Μ. Γλέζου "Έξοδος" που ασχολείται αναλυτικά με τις προτάσεις του, για το πως θα αποφύγουμε των δανεισμό από τους τοκογλύφους και την αφαίμαξη των εισοδημάτων του Ελληνικού Λαού.

Πως θα αποφύγουμε δηλαδή την πολιτική που ασκεί η κυβέρνησή του»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: