Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

41,1 εκατ. ευρώ για 4 ακίνητα του δημοσίου

41,1 εκατ. ευρώ για 4 ακίνητα του δημοσίου
Σε περίπου 41,1 εκατ. ευρώ ανέρχεται το συνολικό τίμημα από την πώληση τεσσάρων ακινήτων του Δημοσίου στο εξωτερικό, την οποία το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) χαρακτηρίζει ως «επιτυχή». Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, το εν λόγω τίμημα είναι κατά 27,1% και 13,6% υψηλότερο από την ανεξάρτητη αποτίμηση και τις τιμές εκκίνησης, αντίστοιχα.

Για την ολοκλήρωση της πώλησης απαιτείται η έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ για το ακίνητο στη Λευκωσία απαιτείται και η άρση του προσωρινού διατάγματος του Επαρχιακού Δικαστηρίου της Λευκωσίας. Για τα ακίνητα στην Τασκένδη και τη Λιουμπλιάνα, το ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε την εκ νέου προκήρυξη διαγωνισμού εντός 15 ημερών.

Η κατάταξη των έγκυρων οικονομικών προσφορών των τεσσάρων ακινήτων, έχει ως εξής: Για το ακίνητο στο Λονδίνο (2 Holland Park, W11 3TG), πλειοδότησε η εταιρία Richard Deitz & Marina Nacheva, με τίμημα 27.462.880 ευρώ. Για το ακίνητο στη Λευκωσία (Οδός Αγίου Προκοπίου, Έγκωμη), πλειοδότησε η εταιρία Tofarco Limited, με τίμημα 8,3 εκατ. ευρώ. Για το ακίνητο στις Βρυξέλλες (Oδός Montoyer 25, περιοχή Leopold), πλειοδότησε η εταιρία Home Invest Belgium, με τίμημα 3,24 εκατ. ευρώ. Τέλος, για το ακίνητο στο Βελιγράδι (Οδός Kralja Milutina 6), πλειοδότησε η εταιρεία KM6Consortium, με τίμημα 2,075 εκατ. ευρώ.

Πηγή:ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: