Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Όλγα Γεροβασίλη: Ασφαλιστικό και προσφυγικό το αντικείμενο του συμβουλίου των αρχηγών...



Την ενημέρωση για τις εξελίξεις γύρω από το προσφυγικό και τον διάλογο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση έχει αντικείμενο η σύγκληση του συμβούλιου πολιτικών αρχηγών αμέσως μετά την επιστροφή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Ρώμη, που ζήτησε το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τον κ. Παυλόπουλο, όπως δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.
Πρόσθεσε ότι...
η κυβέρνηση, δεδομένου ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση έχει κατ’ εξοχήν χαρακτήρα μακράς πνοής, θεωρεί υποχρέωσή της να αναζητήσει κοινά σημεία με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, εν όψει και της επικείμενης διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς.
Η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών θα λάβει χώρα το Σάββατο, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Κι αυτό, διότι ο κ. Παυλόπουλος επιστρέφει αύριο Παρασκευή από την Ιταλία, ενώ ο κ. Τσίπρας θα ταξιδέψει την Κυριακή για τις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός με το που θα επιστρέψει το απόγευμα από το Ισραήλ θα επικοινωνήσει ο ίδιος με τους πολιτικούς αρχηγούς.
Από την πλευρά τους, τα κόμματα της αντιπολίτευσης -εκτός ΚΚΕ- δηλώνουν ότι θα παραστούν στη σύσκεψη αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα δώσουν «λευκή επιταγή» στην κυβέρνηση και πολύ περισσότερο δεν θα στηρίξουν τις προτάσεις της για το ασφαλιστικό. 

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: